Ce nu ai voie să încălzești la microunde, niciodată. Greșeala fatală pe care mulți români o fac

Ce nu ai voie să încălzești la microunde, niciodată. Greșeala fatală pe care mulți români o fac
Ce greșeală faci când vine vorba despre încălzirea mâncării la cuptorul cu microunde?

Care este greșeala imensă fac mulți români care sunt adepții folosirii cuptorului cu microunde? Ce alimente și în ce recipiente nu trebuie să încălzeși niciodată? Iată ce trebuie să știi!

Ce greșeli faci când vine vorba de cuptorul cu microunde? Nu trebuie să încălzești asta niciodată

Americanii au devenit dependenți de încălzirea rapidă a preparatelor în urmă cu aproximativ 30 de ani, ulterior și românii au făzut uz de acest obicei, deși nu este deloc unul din cele mai sănătoase.

Generațiile mai tinere din întreaga lume nici nu-și pot imagina să își servească altfel mâncarea, dar ceea ce e important este ca obiceiul să fie unul pe cât se poate de corect. Ceea ce trebuie să știe toată lumea este că nu toate alimentele iau căldura într-un timp egal, ceea ce înseamnă că bacteriile prezente în alimente reîncălzite pot să supraviețuiască.

Trebuie să ai grijă ce alimente supui acestui proces precum: ouăle fierte, pentru că oul poate exploda. E recomandat să îl tai bucăți mici înainte de a-l reîncălzi sau evită pur și simplu să-l consumi în modul acesta.

Carnea procesată poate conține substanțe chimice și conservanți care le extind durata de valabilitate, iar microundele înrăutățesc efectele substanțelor asupra sănătății tale, astfel că fără să știi te expui la colesterol oxidat prin procesul de încălzire.

Nu este deloc sugerat să încălzești mâncarea în caserole sau în farfurii de metale. De asemenea, nu e bine să lași cuptorul să meargă în gol, pentru că undele nu sunt absorbite de nimic, astfel riști să strici aparatul.

Mulți fac asta

„Orezul încălzit la microunde poate duce uneori la intoxicaţii alimentare, din cauza unei probleme care implică prezenţa unei bacterii foarte rezistente numită Bacillus cereus. Căldura ucide această bacterie, dar poate să producă spori toxici şi rezistenţi la căldură.

O serie de studii confirmă faptul că, odată ce orezul iese din cuptorul cu microunde şi este lăsat la temperatura camerei, sporii pe care este posibil să-i fi dezvoltat se pot înmulţi şi pot cauza intoxicaţii alimentare dacă îl consumi. Mediul umed al orezului cald îl face un teren ideal de reproducere. Intoxicaţia se manifestă adesea prin diaree, greaţă şi vărsături. Pentru a evita orezul contaminat, încălzeşte-l până ajunge aproape de punctul de fierbere, apoi menţine-l cald”, arată clickpentrufemei.ro.

-NU trebuie să pui la cuptorul cu microunde

  • Ouă
  • Caserole
  • Fructe
  • Farfurii cu metale
  • Ardei iute
  • Folie de aluminiu
  • Căni Termos
  • Sos de roșii
  • Recipiente cu iaurt
  • Nu lăsa cuptorul să meargă în gol
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI