A pus oțet în cuptorul cu microunde și l-a pornit. Ce s-a întâmplat după doar 5 minute

A pus oțet în cuptorul cu microunde și l-a pornit. Ce s-a întâmplat după doar 5 minute
Ce se intampla daca pui otet in cuptorul cu micrunde

Dacă folosești cuptorul cu microunde în mod frecvent, se murdărește adesea și prinde un miros neplăcut. Dar puteți încerca acest truc simplu.

A pus oțet în cuptorul cu microunde și l-a pornit

Cu doar două produse banale, cuptorul cu microunde poate arăta ca nou. Unde mai pui că aceste ingrediente nici nu costă deloc mult.

Ai nevoie de:

– oţet
– apă
– o picătură de ulei esenţial de lămâie
– un vas de cuptor cu microunde
– o scobitoare

Cum procedezi

Tot ce trebuie să faci este să umpli un vas de cuptor cu microunde cu apă, iar la -2 cești de apă să adaugi 1-2 linguri de oțet. Apoi, adaugă o picătură de ulei esențial, dacă nu-ți dorești ca cuptorul tău să miroasă a oțet. Scobitoarea are și ea rolul ei: vasele fără imperfecțiuni pot să determine apa să bolborosească până la explozie. Însă nu e nimic grav dacă se întâmplă asta, deoarece este ceva comun. Totuși, dacă vrei să eviți ca asta să se întâmple, pune scobitoarea să plutească deasupra apei: bulele se vor forma în jurul ei, dar fără să mai explodeze.

Dă acest vas la cuptor pentru 5 minute. Dacă ai cuptorul foarte murdar, nu scoate vasul imediat ce timpul a expirat, ci mai lasă aburii formaţi să acţioneze asupra lui pentru încă 2-3 minute.

Dar atenţie când scoţi vasul şi suportul de sticlă: acestea vor fi extrem de fierbinţi. Suportul îl vei spăla în chiuvetă, ca pe orice farfurie normală. Iar cu ajutorul unei burete îndepărtează şi în interiorul cuptorului.

Un alt truc pentru cuptorul cu microunde

Un alt truc îl reprezintă curățarea cu lămâie. Tot ce ai de făcut este că trebuie să torni aproximativ 150 de ml de apă într-un recipient pentru cuptorul cu microunde. Să tai pe jumătate lămâia și stoarci zeama. Pune apoi jumătățile de lămâie în recipient și setează cuptorul cu microunde la putere maximă pentru 2 minute. Lasă apoi ca acest abur infuzat cu zeamă de lămâie să-și facă efectul pentru 5 minute.
Nu uita că zeama de lămâie este ideală pentru a curăța interiorul cuptorului cu microunde. Apoi trebuie să îndepărtezi tava din cuptor și curăț-o în chiuvetă cu zeamă, înainte de a o clăti. Apoi șterge pereții interiori, ușa și exteriorul cuptorului cu microunde cu un prosop de bucătărie umezit. Pentru a îndepărta petele încăpățânate, înmoaie prosopul de bucătărie în restul de zeamă de lămâie și freacă cu putere.
Usucă apoi cuptorul cu microunde cu ajutorul unui prosop de bucătărie și pune tava la loc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI