07 mai 2024 | 10:54

Ce nu ai voie să faci în Turcia în trafic, legea e ciudată. La noi este obligatoriu să procedezi aşa, acolo plăteşti amendă

Utile
Ce nu ai voie să faci în Turcia în trafic, legea e ciudată. La noi este obligatoriu să procedezi aşa, acolo plăteşti amendă
Atenție la regulile de circulație a fiecărei țări!

Atunci când te gândești să ajungi într-o țară străină, ca turist și la volanul mașinii personale, este bine să fii pus la punct cu legislația rutieră de aici. Aaș scapi de eventualele probleme și știi ce ai de făcut. Dar, sunt și situații, inexplicabile uneori, precum este și cea despre care vorbim astăzi, și anume ce nu ai voie să faci în Turcia în trafic. În timp ce la noi este obligatoriu să procedezi aşa, acolo plăteşti amendă.

De ce este bine să cunoști legislația rutieră a unui stat, când mergi ca turist?

Dacă intenționezi să vizitezi o țară străină, primul lucru pe care îl vei face este, fără îndoială, să te documentezi despre geografia, cultura, gastronomia și alte aspecte similare ale țării respective. Este atât interesant, cât și practic să verifici în prealabil cele mai faimoase locuri, situri istorice, restaurante, clădiri și locuri care trebuie vizitate.

Dacă dorești să închiriezi o mașină ca mijloc de transport în țara pe care urmează să o vizitezi, atunci trebuie să cunoști bine regulile de circulație din țara respectivă. Deși regulile de circulație sunt în mare parte universale, pot exista reguli specifice fiecărei țări. Nu este suficient să cunoști semnele de circulație.

Pentru a evita accidentele rutiere și amenzile de circulație, trebuie să cunoști regulile specifice țării de care trebuie să ții cont. Printre cele mai vizitate state de turiștii români, cel puțin în ultimii ani, este și Turcia, iar aici anumite aspecte legislative ar putea părea, cel puțin, ciudate.

Acolo unde legea aplică amenzi șoferilor care, spre exemplu, nu dau prioritate la trecerile de pietoni, cum este și în România, în Turcia lucrurile stau cu totul altfel, iar mulți turiști români au trecut printr-o experiență similară.

Ce nu ai voie să faci în Turcia în trafic, legea e ciudată

Așa cum avea să povestească un turist român, pe grupurile de gen de pe Facebook, un asemenea caz s-a întâmplat în apropiere de Orașul Datça, în zona Mugla, foarte aproape de litoral.

Românul povestește că la o trecere de pietoni, unde în mod normal, era obligat să acorde priopritate, avea să fie lovit din spate de o altă mașină, condusă de un localnic, iar turistul nostru spune că „evident turcul e vinovat conform legislației dar moral eu și cu iranianul suntem vinovați că am dat prioritate la pietoni!!!!”

Ceea ce poate turistul nostru nu știa, este că regulile rutiere din Turcia, mai ales dacă vorbim de drumuri în afara localităților, șoferii nu sunt obligați să acorde prioritate la trecerile de pietoni, aceștia din urmă având obligația să aștepte să se elibereze drumul, pentru a putea trece pe partea cealaltă a șoselei.

În cazul turistului nostru, în cele din urmă totul avea să se termine la secția de poliție turcă a orașului Datça.

Reguli de circulație de respectat în anumite state din lume

Fie că te decizi să vizitezi țări europene, sau țări asiatice, și chiar SUA, există anumite reguli de circulație, poate ceva mai ciudate, dar care trebuiesc resepctate, astfel există riscul să ai surprize.

Așa că, ne-am decis să aruncăm o privire asupra regulilor de circulație, ceva mai interesante, pe care trebuie să le respecți pentru a evita orice problemă în trafic în țările străine.

Japonia

Japonia, o țară unică în aproape toate aspectele, este unică și în ceea ce privește regulile de circulație. Japonezii își reflectă meticulozitatea și abordarea disciplinată și asupra regulilor de circulație.

Una dintre regulile majore este aceea că este interzisă stropirea pietonilor pe timp de ploaie. Este o încălcare a regulilor de circulație.

Statele Unite ale Americii

După cum știți, Statele Unite ale Americii sunt formate din state, iar fiecare stat are reguli specifice. Acest lucru înseamnă că în fiecare stat din cadrul aceleiași țări se aplică reguli diferite.

Dacă aveți de gând să închiriați o mașină în timpul vizitei în SUA, atunci învățarea statului orașului pe care îl veți vizita și verificarea în prealabil a regulilor de circulație din acel stat v-ar ușura foarte mult sarcina.

De exemplu, utilizarea claxonului este interzisă în conformitate cu regulile de circulație În statul Mississippi. Dacă folosiți din greșeală claxonul, este posibil să primiți o amendă de circulație.

În California există o sancțiune pentru conducerea prea lentă. Dacă aveți de gând să închiriați o mașină în Hawaii, atunci țineți cont de faptul că toată lumea din vehicul trebuie să poarte centura de siguranță.

Germania

Germania, o țară mare, dar extrem de sistematică și disciplinată, este renumită pentru autostrăzile sale largi.

Oprirea pe aceste autostrăzi, cu excepția situațiilor de urgență, este interzisă. Așadar, ar fi bine să vă reamintim că realimentarea trebuie să aibă loc înainte de a porni la drum.

Tailanda

În Tailanda, o țară renumită pentru viața sa culturală și socială unică, se aplică reguli de circulație extrem de interesante. Una dintre ele este aceea că șoferul trebuie să poarte un tricou sau o cămașă.

Așadar, dacă aveți de gând să călătoriți în Tailanda cu o mașină închiriată, atunci trebuie să țineți cont de faptul că este ilegal să conduceți topless. Trebuie să purtați un tricou sau o cămașă. În caz contrar, veți plăti o amendă de circulație.

Filipine

Filipine, o țară din Asia de Sud-Est care este inundată de turiști, are un trafic intens. Guvernul filipinez a introdus o soluție pentru a lupta cu problema traficului cauzată de haosul datorat populației în continuă creștere.

În consecință, vehiculele cu numere de înmatriculare care se termină în 1 sau 2 sunt interzise lunea, în timp ce cele în 3 sau 4 sunt interzise marțea, iar cele în 5 sau 6 miercurea.

Acest sistem se aplică 7 zile pe săptămână. Deși sunt excluse cazurile de urgență, cum ar fi cazurile de boală, această regulă se aplică în orice moment.

Republica Africa de Sud

Reguli rutiere sunt extrem de interesante și în Republica Africa de Sud, care este o țară extrem de interesantă prin climă, vegetație și frumuseți naturale.

Animalele și ciobanii au prioritate în trafic. Dacă nu încetiniți și nu aprindeți luminile de avertizare cu 150 de metri înainte de a vă apropia de o turmă sau de un cioban, atunci riscați o amendă.

Serbia

Serbia reguli stricte de circulație. În vehicule trebuie să existe truse de prim ajutor, veste reflectorizante, reflectoare și o frânghie de trei metri.

Deși, de fapt, această regulă de circulație se aplică în majoritatea țărilor, Serbia este extrem de strictă în această privință.

Spania

Spania, una dintre cele mai frumoase țări mediteraneene, este strictă în ceea ce privește afecțiunile oculare ale șoferilor. Există o regulă de circulație care se aplică în acest sens în această țară.

Șoferii, care poartă ochelari sau lentile de contact, trebuie să aibă în mașină lentile de contact sau ochelari suplimentari pentru un eventual accident.

Franța

Dacă aveți de gând să închiriați o mașină în Franța, trebuie să țineți cont de faptul că trebuie să aveți la bordul mașinii un etilotest. Un etilotest este un dispozitiv care măsoară conținutul de alcool din respirația șoferului.

În Franța, acesta poate fi un dispozitiv digital mobil sau un etilotest de unică folosință.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Cum se denunțau vecinii unii pe alții la Securitate:„Aflându-se în casă, cu ușa deschisă, s-a exprimat într-un mod imposibil de reprodus la adresa tov. Ceaușescu“
Click.ro
Ultimele mesaje trimise de pe front de soldații ruși. „E un munte de cadavre”. Mărturii cutremurătoare
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
O mai ții minte pe Esmeralda? Au trecut 27 de ani de la rolul care a făcut-o celebră pe actrița Leticia Calderon, iar viața ei a bătut orice telenovelă! Cum arată azi, la 56 de ani, frumoasa actriță / FOTO
Unica.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Rezultate Loto azi, 22 decembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro