Regulile pentru a scăpa de amenzi în România. Poliția a dat anunțul oficial

Regulile pentru a scăpa de amenzi în România. Poliția a dat anunțul oficial
Cum poți să scapi de amenzi: anunțul Poliției Rutiere

Conducătorii auto trebuie să știe asta! Cum poți să scapi de amenzi în România? Poliția a oferit mai multe detalii șoferilor care vor să nu ajungă să fie trași la răspundere în mod legal. Cum trebuie să procedezi pentru a scăpa de amenzi?

Cum poți să scapi de amenzi în România?

Bilanțul unei acțiuni rutiere în desfășurare în cursul zilei de miercuri pe drumurile publice a indicat nu mai puțin de 300 de sacțiuni contravenționale în doar patru ore. În cadrul acesteia au participat oameni ai legii din cinci județe. Polițiștii rutieri amintesc șoferilor care sunt regulile pe care nu trebuie să le scape din vedere dacă se urcă la volan.

În ziua de 25 august polițiștii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere şi de ordine publică municipale şi orăşeneşti au acţionat timp de patru ore pe raza județului. Aceștia i-au avut alături pe poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Braşov, Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea care au fost sub coordonarea Direcției Rutiere.

Controlul a avut loc pe drumurile naționale și județene în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, dar și pentru conștientizarea mai bună a riscurilor în dreptul șoferilor care se expun la tragedii prin nerespectarea regulilor de circulație. Cei aproape 100 de oameni ai legii au aplicat 300 de sancțiuni contravenționale, dintre care 161 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, tot atunci au fost reținute 23 de pemise de conducere – 8 pentru nerespectarea vitezei indicate și 8 pentru consumul de alcool. Mai mult decât atât, polițiștii au retras 9 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sacțiunilor s-a ridicat la aproximativ 6.500 de lei. Au fost constatate și 3 infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Este extrem de important ca cei care se urcă la volan să dețină un permis de conducere și să nu fi consumat anterior băuturi alcoolice.

Reguli pe care șoferii trebuie să le respecte

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
– Folosiţi centura de siguranţă
– vă poate salva viaţa în caz de accident!
– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
– Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în plină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
-Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

Urmăriți Playtech.ro și pe