Ce legătură secretă este între Adrian Enache și românii care au câștigat Cupa Campionilor (exclusiv)

Ce legătură secretă este între Adrian Enache și românii care au câștigat Cupa Campionilor (exclusiv)
Legatura secretă dintre Adrian Enache și românii care au câștigat Cupa Campionilor

Adrian Enache îmbină muzica și sportul, știut fiind faptul că face parte din Naționala de fotbal a artiștilor, care aproape în fiecare an, de 7  data când Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni, are în program deja tradiționalul meci cu sportivii care în anul 1986 aduceau marele trofeu în țară. Artistul a dezvăluit multe dintre secretele lor… muzicale.

Legătura dintre Adrian Enache și românii care au câștigat Cupa Campionilor

A devenit o tradiția ca în jurul datei de 7 mai, dată în care Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni, la Sevillia, în anul 1986, jucătorii de atunci ai roș-albaștrilor să joace cu Naționala artiștilor, fostă campioană mondială. Între membrii echipelor s-a legat și o frumoasă prietenie, petrec și se ajută la nevoie.

 Adrian Enache, membru al Naționalei Artiștilor, pregătește alături de colegii săi o nouă întâlnire cu Lăcătuș & CO, în luna mai, la Cheile Grădiștei. Artistul a povestit că sunt dese momentele în care prietenii săi foști sportivi îl sună ca să le cânte o melodie la telefon.

„Chiar zilele astea m-a sunat Bumbescu să-i fredonez melodia lui Manhattan, „Let me kiss and say goodbye. Tot el mai îmi cerea și piesa Laurei Stoica, pe care o am uneori în repertoriu”, a mărturisit Adrian Enache pentru impact.ro.

Întâlnire… cu cântec

Artistul a mai spus că lui Miodrag Belodedici îi place așa de mult muzica, încât au ajuns să cânte împreună.

„Lui Belodedici, atât de mult îi place muzica, încât l-am făcut să cânte cu mine. Cam toți au ureche și au gusturi muzicale, pe vremea aia nu era ca acum, cu manele…Tom Jones mă pun să le cânt cam toți, ei sunt elevați. Puiu venea cu copiii de când erau mici și stăteau până la recitalul meu, eu cântam ultimul, eram la final. Venea inclusiv cu Edi (n.r. Eduard Iordănescu, actualul antrenor al Naționalei de fotbal a României”, a completat acesta.

De asemenea, de la întâlnirea dintre cele două naționale nu vor lipsi nici eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, dar nici Victor Pițurcă sau Gabi Balint, întâlnire care se va termina cu concert și cu recitalul lui Enache.

„Îi respect, îi iubesc. Îi vitaminizez până pe 7 mai, când vom juca la Cheile Grădiștei, cu Steaua 86, le mai trimit filmulețe cu mine, am grijă de ei”, adaugă Adrian Enache.

Amintim că Adrian Enache și fiica sa, Diana, ar fi trebuit să plece în America pe data de 13 ianuarie, ca să susțină un concert, însă ei au plecat  spre America abia în urmă doar cu câteva zile și vor cânta în săli de spectacole sau  restaurante mari.