Ce le-ar fi spus Luiza investigatorilor români. Cum comentează DIICOT ultimele informații apărute în cazul Caracal

Ce le-ar fi spus Luiza investigatorilor români. Cum comentează DIICOT ultimele informații apărute în cazul Caracal
Ultimele imagini cu Luiza Melencu

Vestea din ultimele ore potrivit căreia Luiza Melencu s-ar fi aflat în viață a făcut înconjurul internetului, dar și a întregii prese locale. Ipoteza șocantă a ieșit la iveală vineri seară, în urma unui anunț neașteptat făcut de Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale din acest an și, totodată unchiul Alexandrei Măceșanu, cealaltă fată dispărută împreună cu Luiza.

 

Răsturnare de situație în cazul Luizei Melencu

După ce nimeni din familia adolescentei de 18 ani, care a disparut în urmă cu mai bine de trei luni nu mai spera ca eleva să fie în viață, cu atât mai mult cu cât Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani din Caracal a recunoscut că a ucis-o atât pe Luiza cât și pe Alexandra, apar noi informații.

Aseară, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune România TV, Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, a transmis faptul că acesta va trimite o cerere la DIICOT pentru a vedea întregul filmuleț anunțat de Alexandru Cumpănașu, în care se vede că Luiza Melencu ar fi în viață.

Alexandru Cumpănaşu, apariţie incendiară la o televiziune din Italia. Ce detalii noi a oferit despre Alexandra Măceşanu
Ce spune Alexandrul Cumpănașu desl cău pre faptul că Luiza Melencu ar putea fi în viață.

Alexandru Cumpănașu a spus că inițial a primit informații că Luiza Melencu s-ar fi aflat într-o parcare.

„În momentul în care am ajuns acolo nu am găsit-o, din păcate și am stat două zile, nopți întregi, încercând să vedem ce se întâmplă în acea parcare. (…) Era în zona unui port. De acolo, din păcate a fost mutată. Nu am dormit, a fost pur și simplu o nebunie întreagă.

Asta s-a întâmplat ieri (n.red. joi.). Am venit înapoi în țară și practic în cursul zilei de astăzi am făcut rost și de filmuleț – pozele le aveam deja. În momentul în care am făcut rost și de filmuleț am zis că este de datoria mea să întreb și familia cu privire la veridicitatea informației”, a spus Cumpănașu.

 

Ce le-a spus Luiza Melencu anchetatorilor

Alexandru Cumpănașu a explicat cum a decurs dialogul investigatorilor cu fata despre care ei cred că este Luiza Melencu, tânără dispărută de acasă în luna aprilie a acestui an.

„Eu am avut mari dubii. Acei investigatori au vorbit cu Luiza (…) În acel filmuleț este un dialog în care este întrebată care este tariful și alte chestiuni, dar nu știu cât de relevant este acest aspect. Nu dialogul este important – este unul firesc între investigator și o persoană care nu știe despre ce este vorba. Am observat acele asemănări cu Luiza – pe filmuleț se văd mult mai bine. Am observat că erau și doi interlopi care erau înarmați, a spus Alexandru Cumpănașu.

„N-au întrebat-o dacă e Luiza. Au luat-o pe departe – de unde ești, când ai venit, hai cu noi. Și ea a spus că nu are voie cu români”, a mai explicat Cumpănașu, în interviul acordat în cadrul emisiunii Exces de putere.

Poziția oficială a DIICOT

DIICOT a reacționat, vineri seară, după ce Alexandru Cumpănașu a lansat public faptul că Luiza Melencu, ar fi fost găsită în viață, în Italia, și a prezentat presupuse probe în sprijinul afirmației sale. Însă se pare că spusele prezidențiabilului nu se potrivesc cu cele ale DIICOT. Iată ce au declarat aceștia:

„Pe niciun canal de cooperare internațională, autorități judiciare sau cooperare polițienească nu există indicii care ar putea susține afirmațiile lui Alexandru Cumpănașu în privința unui filmuleț realizat în Italia și în care apare Luiza Melencu”, a spus Mihaela Porime, reprezentantul DIICOT.