Ce i-au tăiat medicii din Turcia lui Daniel Onoriu în abdomen: „Era ca la o chiuvetă”

Ce i-au tăiat medicii din Turcia lui Daniel Onoriu în abdomen: „Era ca la o chiuvetă”
Daniel Onoriu nu s-a putut trezi din comă

Pilotul român Daniel Onoriu a trecut prin clipe extrem de grele, trecând inclusiv prin 55 de zile de comă. Daniel Onoriu și soția acestuia au povestit totul la PRO TV. În cadrul emisunii „La Măruță”, au vorbit despre ce i-au tăiat medicii din Turcia lui Daniel Onoriu în abdomen. Au vorbit și despre perioada de recuperare de după intervenția din Turcia.

Izabela a vorbit despre ce i-au tăiat medicii din Turcia lui Daniel Onoriu în abdomen

Anul trecut, spre final, fostul campion de raliuri Daniel Onoriu lua decizia de a merge în Turcia pentru o intervenție chirurgicală. Deși, în general, acest tip de intervenție nu prezintă risuri, se pare că în cazul pilotului lucrurile s-au complicat.

După intervenție, pe fondul unei stări agravante, Daniel Onoriu ajungea de urgență la Florească, fiind diagnosticat cu hemoragie internă. Ulterior acestui moment pilotul, timp de 55 de zile, avea să fie în stare de comă.

Despre cum s-au derulat lucrurile, Izabela, soția pilotului, a povestit în cadrul emisiunii „La Măruță”, de la PRO TV, declarând că:

„Ne-am dus la control, a venit doctorul în România, împreuna cu o translatoare. El i-a spus istoricul lui, că are splina scoasă, toate problemele lui din trecut. Medicul a dat asigurări că totul va fi ok, că i se vor face toate analizele în Turcia.

Analizele au ieșit perfect la endoscopie. Ne-au băgat într-o rezervă imediat, fără să stea în terapie intensivă, după operație. Cel mai important este că medicul nu i-a făcut niciun consult postoperator. Avea dureri, la 3 zile după ce am ajuns acasă acuza dureri.

Mi-a zis translatoarea ca e normal să aibă dureri, la 4 zile după operație a leșinat și de atunci calvarul nostru a început. Nici acum nu este prefect recuperat. Am stat numai în fața spitalului 100 de zile, nici nu puteam intra în casă. După ce a leșinat, a făcut o hemoragie internă, i s-au dat 3 zile de trăit de către medicii din România.”, a povestit Izabela astăzi.

Izabela Onoriu: „Țâșnea sânge ca la o chiuvetă”

Soția pilotului a mai povestit că soțul ei a avut mare noroc cu medicii români de la Floreasca, în special medicul chirurg Gheju Ioan, despre care Izabela spune că „Domnul Gheju Ioan, chirurgul de la Floreasca, i-a salvat viața.”

El a leșinat peste mine și nu puteam să-l ridic, l-am ridicat cu greu, m-am dus la mama lui ca să sune la salvare. Când i-au făcut CT-ul, medicii au zis că trebuie operat de urgență. Au găsit în el totul necrozat, i-au tăiat din intestinul subțire…

Domnul Gheju Ioan, chirurgul de la Floreasca, i-a salvat viața. În Turcia i-ar fi atins o venă la pancreas, iar vena aceea a tot sângerat. Țâșnea sângele din ea ca la o chiuvetă.

E un lucru bun că el nu-și aduce aminte. Doctorul Streinu Cercel a încercat o combinație de antibiotice, medicilor le era teamă să nu îi cedeze vreun organ.”, a continuat să povestească soția lui Daniel Onoriu la PRO TV.

Daniel Onoriu nu s-a putut trezi din comă

Din cauza complicațiilor survenite, Daniel Onoriu avea să intre în comă, stare în care avea să fie pentru nu mai puțin de 55 de zile. Cu toate că medicii au încercat să-l scoată din această stare, a fost aproape imposibil, iar șansele erau din ce în ce mai puține, mai spune Izabela Onoriu:

Au mai încercat să-l trezească din comă, dar nu reușeau, iar când s-a întâmplat, nu-mi venea să cred că-l văd cu ochii deschiși. Primul lucru m-a întrebat de câte zile e în spital. Era conștient, dar orice gest făcea, îi era imposibil să se miște.

Treptat i-am spus. Când a aflat că stă de 3 luni în spital, a început să plângă. Îi mulțumim lui Dumnezeu ca l-a salvat, prin mila LUI, iar Dumnezeu a lucrat prin medici. E un chin să mănânci două guri și să nu mai poți…

Ia vitamine. Mi-a fost teamă, pentru că medicii au spus este posibil să își piardă memoria. Am promis că o să mă pocăiesc și eu dacă îl salvează.”, a mai mărturisit soția lui Daniel Onoriu pentru PRO TV.

Astăzi, datorită echipei de medici de la Floreasca, campionul național de raliuri, Daniel Onoriu, este mult mai bine, recuperându-se după această perioadă extrem de grea.