05 apr. 2024 | 18:50

Ce fruct să depozitezi lângă cartofi, de fapt. Așa nu vor mai încolți

Diverse
Ce fruct să depozitezi lângă cartofi, de fapt. Așa nu vor mai încolți
Foto: Profimedia

Un produs versatil, ieftin, pe care îl găsim pe tarabele piețelor și rafturile magazinelor din toate colțurile țării, cartoful este ingredient de bază în gastronomia românească. În general, tuberculii rezistă mult timp după recoltare, însă, cu siguranță, ai avut parte cel puțin o dată de surprize neplăcute când ai vrut să scoți câțiva din cămară. Află, din rândurile de mai jos, ce fruct să depozitezi lângă cartofi, ca să nu mai încolțească.

Un produs aproape nelipsit de pe mesele românilor

Cartoful este, fără doar și poate, unul dintre cele mai cumpărate alimente la noi în țară. Ieftin, versatil, poate fi preparat și combinat în numeroase moduri.

În teorie, cartofii pot fi păstrați o perioadă destul de lungă de la momentul recoltării și până când îi gătim, însă tuturor ni s-a întâmplat, măcar o dată în viață, să descoperim că tuberculii din cămară au încolțit după doar câteva zile, deci nu mai pot fi puși în mâncare.

Ce fruct să depozitezi lângă cartofi, ca să nu încolțească

Există însă un truc simplu, dar eficient, ce ne ajută să ne luăm adio de la această problemă. Aliat de nădejde este, în mod surprinzător, un fruct.

În mediul online, un videoclip face furori în rândul internauților. Un utilizator al platformei Tik Tok a dezvăluit ce fruct să depozitezi lângă cartofi, pentru a le încetini procesul de coacere: mărul.

Se spune că, pe lângă întârzierea procesului de dezvoltare a mugurilor, merele pot prelungi și durata de depozitare a tuberculilor datorită gazelor pe care le eliberează – etilena. Această substanță este produsă de mere, fiind un element cheie în procesul de coacere a fructelor.

Te-ar putea interesa și: De ce să nu mai plantezi cartofi lângă roșii, de fapt. Recolta ta va suferi mult

Ce fruct să depozitezi lângă cartofi, de fapt. Așa nu vor mai încolți

Foto: Profimedia

Beneficiile acestea se limitează la cartofi

Jurnalul pentru Știința și Tehnologia Alimentației a demonstrat că etilena reduce rata metabolismului carbohidraților și crește rata de respirație a cartofilor, ceea ce prelungește prospețimea acestora.

Aceste beneficii se limitează însă la cartofi, deoarece păstrarea merelor cu alte tipuri de fructe poate, de fapt, accelera procesul de coacere.

Te-ar putea interesa și: Legumele care înlocuiesc cartofii în post. Carmen Brumă, sfaturi preţioase pentru a nu te îngrăşa în această perioadă

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro