Ce elevi se întorc la școală, chiar în scenariul roșu. Anunțul de ultimă oră

Ce elevi se întorc la școală, chiar în scenariul roșu. Anunțul de ultimă oră
Elevii din clasele terminale s-ar putea intoarce la scoala chiar si in scenariul rosu

Anunțul de ultimă oră cu ce elevi se întorc la școală, chiar în scenariul roșu, a fost făcut de ministrul educației. Monica Anisie, a anunțat că se ia în calcul deschiderea școlilor doar pentru elevii claselor terminale, respectiv cei de clasa a opta și a 12-a.

Monica Anisie a făcut anunțul. Ce elevi se vor întoarce fizic la cursuri

Monica Anisie, ministrul Educației, a spus că elevii claselor terminale s-ar putea întoarce la ore chiar și în scenariul roșu. Este vorba despre elecii care vor susține la vară examenul de Bacalaureat și de Evaluare Națională.

Elevii din clasele a 8-a și a 12-a ar putea reveni la școală fizic pentru a se pregăti  în vederea susținerii Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, chiar dacă școlile sunt în scenariul roșu.

Monica Anisie nu a anuntat de cand se vor intoarce elevii din clase terminale in scoli
Monica Anisie nu a anuntat de cand se vor intoarce elevii din clase terminale in scoli

Nu se știe de când vor reveni elevii la școală

Ministrul Educației nu a anunțat însă și o dată de când ar urma să se întâmple acest lucru. ”Așa cum am procedat și în primăvară, am redeschis unitățile de învățământ pentru două săptămâni, tocmai pentru a da posibilitatea copiilor să revină în spațiul școlii și să facă ore de pregătire cu profesorii pentru examenele naționale. Am experimentat deja acest lucru și vom continua”, a declarat ministrul Monica Ansiei.

Între timp, grădinițele și școlile ar putea fi redeschise gradual, tot fără a se mai ține cont de rata de incidență a infectării cu coronavirus. Aceasta este  varianta luată în calcul acum de autoritățile din România.

Siguranța copiilor, primordială

Monica Anisie, aflată într-o vizită în județul Teleorman, nu a vrut să dea un răspuns concret în legătură cu acest subiect. ”La momentul acesta trebuie să ne gândim serios la ceea ce înseamnă siguranța, sănătatea copiilor, a personalului și, în același timp, trebuie să continuăm și învățarea.

Noi nu închidem școlile, ci continuăm cu învățarea în sistem online. Trebuie să corelăm ceea ce se întâmplă cu situație epidemiologică și cu ceea ce avem de făcut în sistemul de educație”, a mai specificat Monica Anisie.

Miercuri, 4 noiembrie, un nou record de infectări

Din cauza pandemiei de Covid-19, multe școli au fost închise, elevii fiind nevoiți să facă cursuri online.Pe de altă parte, epidemia de coronavirus se întețește în țara noastră cu fiecare zi care trece.

Astfel, în urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, miercuri, 4 noiembrie au fost anunțate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, acestea reprezentând cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

La cât a ajuns numărul victimelor făcute de coronavirus

Separat de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 1.916 persoane au fost reconfirmate ca fiind purtătoare ale virusului ucigaș.

De asemenea, până astăzi, 7.419 de  persoane care fuseseră diagnosticate cu coronavirus au decedat.