Monica Anisie, anunț neașteptat în plină explozie a cazurilor de COVID-19. Unde se îmbolnăvesc, de fapt, elevii

Monica Anisie, anunț neașteptat în plină explozie a cazurilor de COVID-19. Unde se îmbolnăvesc, de fapt, elevii
Monica Anisie anunță locul în care se infectează elevii Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Educației, Monica Anisie, vine cu un anunț deplasat, într-o perioadă în care îmbolnăvirile cauzate de COVID-19 au crescut alarmant. În ciuda faptului că peste 3000 de insitituții de învățământ funcționează după scenariul roșu, desfășurând cursuri exclusiv online, ministrul susține că școala este un mediu sigur, unde copii nu se îmbolnăvesc.

De ce școala nu reprezintă un pericol pentru copii

Încă din primele zile după începerea școlilor, cazurile de COVID-19 nu au întârziat să apară, motiv pentru care, multe dintre instituțiile de învățământ au fost închise. Cu toate acestea, reprezentanții școlari și autoritățile susțin în continuare că instuțiile de învățământ reprezintă un mediu sigur pentru elevi.

Cea mai recentă declarație de acest gen este cea a ministrului Educației, care a susținut ieri că siguranța copiilor este mai presus de orice, în școli fiind luate toate măsurile de protecție, printre care, distanțarea fizică, purtarea măștilor de protecție și folosirea dezinfectanților.

Ce spune ministrul Educației despre pericolul de infectare din școli
Ce spune ministrul Educației despre pericolul de infectare din școli
Sursă foto: Inquam Photos/Casian Mitu

Chiar și așa, cifrele anchetelor epidemiologice realizate în școli și grădinițe reflectă o altă realitate față de cea expusă de Monica Anisie. Aceasta a mai dezvăluit că cine se îmbolnăvește o face în afara școlii, excluzând posibilitatea ca transmiterea să aibă loc și în școli, în timpul socializării între elevi.

”Vreau să vă spun că în spaţiul şcolii nu există pericolul infectării. S-au luat toate măsurile de siguranţă, există dezinfectaţi, există acea distanţă fizică între elevi, se poartă mască, profesorii sunt foarte atenţi cu respectarea acestor reguli. Deci, nu şcoala este cea care influenţează într-un fel creşterea numărului de îmbolnăviri, nu în spaţiul şcolii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul este dincolo de poarta şcolii”, a declarat Monica Anisie, miercuri seară, într-o emisiune la B1 TV, potrivit news.ro.

Câte școli se află în scenariul verde și galben

Ministrul a anunțat, de asemenea, că la nivel național există 3.393 de unităţi de învăţământ care funcţionează în acest moment în scenariul roşu, cursurile fiind desfășurate exclusiv online.

În prezent, Monica Anisie a explicat că de trei ori mai multe şcoli funcţionează în scenariul verde şi 4.500 în scenariul galben, cel hibrid.

Ministrul Educației a fost întrebat care este calitatea cursuilor online și ce spun profesorii despre acest nou sistem de învățământ Aceasta a dat asigurări că elevii cu vârstă mică “este clar” că au nevoie de ajutor și susținere din partea părinților.

Pe de altă parte, Monica Anisie a adăugat că, în calitate de profesor la clasa a cincea la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti a constatat faptul că elevii sunt dornici să meargă la şcoală, simțind nevoia acuta de interacțiunea de la clasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI