Bacalaureat 2020. Când afișează Edu.ro rezultatele la examenele din toamnă

Bacalaureat 2020. Când afișează Edu.ro rezultatele la examenele din toamnă
Bacalaureat 2020. Când afișează Edu.ro rezultatele la examenele din toamnă

Prima probă scrisă a sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat a avut loc luni, 24 august, la Limba și Literatura Română, unde au participat 12.499 de candidaţi. Când vor fi afișate primele rezultate, aflați în rândurile de mai jos.

Bacalaureat de toamă 2020

Săptămâna aceasta s-a desfășurat examenul național de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2020, cu prima probă scrisă, la Limba și Literatura Română, care a avut loc luni. Dintr-un total de 15.675 de elevi înscriși, la examen s-au prezentat 12.499 de candidaţi.

Pe data de 25 august, absolvenții claselor a XII-a au susținut probele obligatorii: istorie, respectiv matematică, iar astăzi, 27 august, candidații s-au prezentat pentru proba scrisă la Limba și Literatura Maternă.

Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), primele rezultate vor fi publicate pe data de 2 septembrie, până în orele 12:00. În aceeași zi, elevii nemulțumți de rezultatele obținute vor putea depune contestații, atât fizic, cât și online, în intervalul orar 14:00-20:00.

„Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora“, informează ministerul.

Când se vor afișa rezultatele finale

După soluționarea contestațiilor, vor fi afișate și rezultatele finale, în mod oficial, pe 3-4 septembrie și vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie, pe Edu.ro.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie, vor fi afișate pe 2 septembrie
Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, vor fi afișate pe 2 septembrie

La fel cum s-a întâmplat și la prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Reamintim că, pentru a promova examenul de Bacalaureat, nota minimă necesară pentru fiecare probă scrisă este 5, iar media finală trebuie să fie minim 6.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI