Ce dorință are mama lui Răzvan Ciobanu, la 3 ani de la moartea lui: „Nu ne pricepem. Dar ar fi frumos”

Ce dorință are mama lui Răzvan Ciobanu, la 3 ani de la moartea lui: „Nu ne pricepem. Dar ar fi frumos”
Pe 29 aprilie 2022 se împlinesc trei ani de la deces

În urmă cu trei ani, pe 29 aprilie, celebrul designer Răzvan Ciobanu murea într-un accident oribil de mașină. Imediat dup tragedie au apărut și speculațiile cu privire la moartea acestuia. Prima variantă, exclusă de anchetatori ulterior, era cea a sinuciderii. Pe 1 mai 2019, se anunța oficial cauza decesului, și anume că „s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală.” Mâine, pe 29 aprilie 2022 se împlinesc trei ani de la tragedie. Mama designerului a vorbit în exclusivitate pentru Ego.ro, despre drama familiei.

Răzvan Ciobanu și tragedia în urma căreia și-a pierdut viața

O zi de aprilie ca oricare alta. Data de 29 aprilie 2019. Răzvan Ciobanu, în vârstă de 43 de ani, se afla în mașina personală, în zona localitîții Săcele spre Năvodari.

La un moment dat pierde controlul mașinii și după un traseu ca în filme, mașina se izbește de un copac, iar designerul este propulsat în afara acesteia. Localnicii anunță la 112 accidentul, dar nu înainte de a cotrobăi peste tot, furând tot ce se poate.

Cei dela SMURD ajung la fața locului și, din păcate, nu au altceva de făcut decât să declare decesul șoferului de 43 de ani. Ulterior este identificat în persoana designerului Răzvan Ciobanu.

Primele spoziții vorbeau de un suicid, exclus relativ rapid de organele de anchetă. Se știa că celebrul designer avusese probleme cu drogurile, asta devenind o altă posibilă pistă.

Numai că, vine data de 1 mai 2019, dată la care este dat comunicatul oficial cu privire la cauzele accidentului și decesului.

„Organele de urmărire penală au dispus prin ordonanţă efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei. Din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele. Moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută.

A venit urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure.

Prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii. Cu ocazia necropsiei au fost recoltate probe biologice. Analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti”, au precizat anchetatorii pe 1 mai 2019.

Pe 29 aprilie 2022 se împlinesc trei ani de la deces

Au trecut trei ani de la tragicul sfârșit al designeruli Răzvan Ciobanu. Mama acestuia, Elena Ciobanu, precum și familia, trec și astăzi prin momente grele, simțindu-i lipsa.

Într-un dialog emoționant, mama lui Răzvan Ciobanu a vorbit în exclusivitate pentru Ego.ro despre cum au reușit să treacă peste cele întâmplate.

„Îl mai visez, dar sunt visele noastre, sunt lucruri intime, pentru noi. Am făcut recent parastas, am făcut tot ce trebuia. Mergem foarte des la București, la cimitir. Pisica lui este la noi, da, ne mai alină suferința și dorul de el. Era un copil minune! Nu ştia să spună decât «mama», «papa» şi desena.

Pălării, pantofi, genţi, eram nebună, toată casa era plină de hârtii! Cred că avea doi ani, nu ştiu dacă avea mai mult, nu vorbea bine, dar desena. Când era mic, Răzvan făcea rochii păpuşilor din capotul meu.

Răzvan se dădea cu toate parfumurile mele! Când intrai la noi, mirosea a parfum, făcea baie în fiecare zi în parfum. Tot timpul îmi spunea:«Te iubesc, mami, te iubesc, mami!» şi îmi pupa mâinile. Indiferent ce boacănă făcea, uitam.” declară Elena Ciobanu în exclusivitate pentru Ego.ro.

Au trecut trei ani, și conform mamei regretatului designer, nimeni nu s-a gândit până acum să organizeze un eveniment de modă care să-i poarte numele. ”Noi ne ocupăm cu altceva, nu ne pricepem. Dar ar fi frumos dacă cineva s-ar ocupa să organizeze un festival de modă cu numele lui”, mai spune Elena Ciobanu.