Anunțul oficial în cazul morții lui Răzvan Ciobanu. Cum a avut loc tragedia și ce s-a întâmplat de fapt

Anunțul oficial în cazul morții lui Răzvan Ciobanu. Cum a avut loc tragedia și ce s-a întâmplat de fapt
Sătenii au furat bunurile din mașina lui Răzvan Ciobanu

Anchetatorii au oferit detalii despre bunurile furate din mașina lui Răzvan Ciobanu, designerul care și-a pierdut viața, luni dimineața, într-un accident de circulație. Este posibil ca sătenii să fi luat inclusiv bucăți din caroseria mașinii, care nu ar fi însă relevante pentru cursul anchetei.

Parchetul Judecătoriei Constanţa a anunțat că mașina în care s-a aflat Răzvan Ciobanu va fi expertizată tehnic pentru a se stabilii cu exactitate cauzele producerii accidentului. Procurorii au anunțat oficial cum s-a petrecut tragedia.

„Din investigaţii a rezultat că autovehiculul condus de numitul Ciobanu Răzvan a părăsit partea carosabilă în zona localităţii Săcele din jud. Constanţa, a rulat aproximativ 850 m şi apoi s-a răsturnat din cauza denivelărilor. Conducătorul auto era singur în autovehicul şi nu purta centură de siguranţă, aspecte constatate cu ocazia cercetării la faţa locului de către experţi. În cauză urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice auto, care va stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului.

Specialiştii SMURD sosiţi la faţa locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziţiei victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice.

„Ulterior finalizării activităţii de cercetare a locului faptei şi plecării organelor de poliţie, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăştiate pe o suprafaţă mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători”, au transmis procurorii.

Sătenii au furat bunurile din mașina lui Răzvan Ciobanu

Dacă sunt relevante sau nu, asta contează mai puțin. Îngrozitor este, însă, să te gândești că o persoană a făcut un accident rutier, a fost proiectată pe câmp, iar locuitorii unui sat din apropiere au cotrobăit prin mașină după bunuri și, cine știe, poate chiar au buzunărit victima.

Denotă lipsă de educație, lipsă de empatie, de bun simț, de orice, iar astfel de oameni ar trebui evaluați de un psihiatru, pentru că reprezintă un pericol pentru societate. Cu siguranță unul mult mai mare decât cineva care rulează cu viteză pe șosea, aflat sau nu sub influența unor substanțe.

Apelul la 112 care a venit după ce sătenii au sustras din mașină mai multe obiecte, printre care și o Biblie. Îngrijorător este și faptul că aceștia nu s-au oprit din cotrobăit nici măcar după ce au sosit polițiștii la fața locului.

Ba mai mult, unul dintre săteni a fost fotografiat în timp ce dădea pe gât conținutul unei sticle pe care o găsise în autoturism. Iar asta s-a petrecut undeva în Europa, în anul 2019.

De ce a murit Răzvan Ciobanu

„Organele de urmărire penală au dispus prin ordonanţă efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei, iar din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: „moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală.

Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii. Cu ocazia necropsiei au fost recoltate probe biologice iar analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti”, au precizat anchetatorii.