Ce beneficii au românii care s-au vaccinat anti-covid. Se ridică restricții pentru ei

Ce beneficii au românii care s-au vaccinat anti-covid. Se ridică restricții pentru ei
Ce avantaje pregatesc autoritatile pentru romanii care sunt vaccinati

Ce beneficii au românii care s-au vaccinat anti-covid. Se ridică restricții pentru ei? Care sunt avantajele pe care le pregătește Guvernul pentru românii care s-au vaccinat, citiți în articolul de mai jos.

Autoritățile pregătesc beneficii pentru românii care s-au vaccinat. Aceștia ar putea merge la teatru, la cinematograf

S-a aflat ce beneficii au românii care s-au vaccinat anti-covid. Este posibil să se ridice restricții pentru ei, să meargă la cinematograf, la teatru, sau la concerte fără să fie testați.

În prezent, majoritatea discuțiilor care au avut loc cu reprezentanții din HoReCa, autoritățile au informat că se încearcă să se ajungă la un scenariu în care să se acorde mai multe facilități pentru românii care s-au vaccinat anti-covid-19, dar fără să îi discrimineze pe românii cărora nu le-a venit rândul la vaccinare sau nu își doresc pur și simplu să se vaccineze.

Se va face un grup de lucru pentru a stabili beneficiile

Autoritățile au hotărât să formeze un grup de lucru. Prima întâlnirea a acestui grup ar urma să aibă loc la Ministerul Economiei și va fi alcătuit din reprezentanți din Ministerul Edeucației, Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii și cei din HoReCa. De asemenea, în două săptămâni ar urma să se stabilească un astfel de prim scenariu în vederea redeschiderii hotelurilor și a turismului.

De asemenea, reprezentanții HoReCa își doresc și o data stabilită pentru redeschiderea turismului din România, luându-se în calcul data de 1 mai, 15 mai sau cel mult 1 iunie. Reprezentanții HoReCa doresc să știe punctual care va fi capacitatea de redeschidere și modalitatea în care turiștii vor putea avea acces.

Italia își obligă medicii și farmaciștii să se vaccineze

Pe de altă parte, Italia încearcă să oblige populația să se vaccineze prin unele măsuri controversate. În Italia circulă un curent contra vaccinării, nu numai în rândul populației obișnuite, ci și în rândurile cadrelor medicale.

Astfel, guvernul Mario Draghi a dat o lege care obligă cadrele medicale și farmaciștii să se vaccineze după ce au fost descoperite focare de coronavirus în rândul acestor două categorii. Astfel, cadrele medicale și farmaciștii care refuză să se vaccineze anti-coronavirus vor fi suspendați din funcții tot anul, timp în care nu vor fi plătiți.

Criticii guvernului strigă că este discriminare

Legea a fost deja adoptată de guvernul Mario Drghi, iar criticii guvernului italian spun că este o lege mai mult decât controversată. Astfel, criticii guvernului au pus sub semnul întrebării legalitatea hotărârii guvernului, ținând cont de faptul că actul normativ discriminează obligând anumite categorii profesionale să se imunizeze împotriva coronavirusului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI