Ce a păţit un bărbat care s-a dus să schimbe permisul fals la Poliţia din Constanţa. Scuza găsită de şofer

Ce a păţit un bărbat care s-a dus să schimbe permisul fals la Poliţia din Constanţa. Scuza găsită de şofer
Ce a patit un barbat care a vrut sa isi preschimbe permisul fals

S-a aflat ce a păţit un bărbat care s-a dus să schimbe permisul fals la Poliţia din Constanţa. Individul a apelat la autoritățile din România să își preschimbe permisul „obținut” în Italia cu unul românesc. Care este scuza găsită de şofer, vedeți în rândurile de mai jos.

Ce pedeapsă a primit bărbatul care a vrut să-și schimbe permisul fals cu unul valabil

Laurențiu Cismaru a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și fals în declarații.  Sentința a fost anunțată de Judecătoria Constanța, pe data de 8 august, însă nu este definitivă.

Bărbatul este acuzat că a mers la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa şi a spus în faţa funcţionarilor publici, contrar adevărului, că a obţinut în mod legal permisul de conducere, aparent eliberat de autorităţile italiene, act contrafăcut pe care totodată l-a prezentat şi predat, solicitând preschimbarea acestuia.

Bărbatul a predat chiar și permisul fals

Astfel, bărbatul a solicitat preschimarea permisului pe care l-ar fi obținut în Italia cu unul românesc. În plus, a predat funcţionarilor instituţiei permisul de conducere nr. SU592774VI aparent eliberat de autorităţile italiene.

În urma verificărilor efectuate în bazele electronice de date de către lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa a reieșit că Laurențiu Cismaru nu figurează ca posesor al permisului de conducere antemenţionat.

Italienii au anunțat că individul nu are un permis valabil obținut

În plus, autoritățile italiene au spus că inculpatul nu este titularul unui permis de conducere. În schimb, bărbatul a susținut că a luat permisul de conducere în urma parcurgerii cursurilor unei şcoli de şoferi şi a promovării examenului respectiv, documentul fiind ridicat de la organele competente din Italia, fapt însă contrazis de autoritățile din Peninsulă.

Faptele bărbatului, pericol social moderat

Astfel, instanța a constatat că faptele inculpatului prezintă un grad de pericol social moderat, ținând cont că aceasta a formulat în fața Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța o cerere de preschimbare a permisului de conducere emis de autoritățile italiene, depunând în acest sens permisul seria SU592774VI, aparent eliberat de autorităţile din Italia la data de 03.11.2010.

De fapt, bărbatul ar fi avut cunoștință că permisul a fost obținut în mod fraudulos, cu scopul de a obţine preschimbarea acestuia şi emiterea unui permis de conducere valabil în România.

Bărbatul a recunoscut totul

Instanţa a decis că pe parcursul urmăririi penale acesta a avut o atitudine nesinceră, susţinând că nu a comis faptele reţinute în sarcina sa.

Astfel, în faţa instanţei de judecată, acesta a recunoscut săvârşirea infracţiunilor şi a cerut aplicarea procedurii simplificate. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea inculpatului la 7 luni de închisoare, cu suspendare.