Ce mai pierde Sorin Oprescu după condamnarea la închisoare. Decizia judecătorilor e categorică

Ce mai pierde Sorin Oprescu după condamnarea la închisoare. Decizia judecătorilor e categorică
Sorin Oprescu ramane si fara case in urma condamnarii la inchisoare cu executare

S-a aflat ce mai pierde Sorin Oprescu după condamnarea de 10 ani și 8 luni de închisoare. Fostul primar Sorin Oprescu rămâne și fără casele pe care le deținea în București și Ciolpani, județul Ilfov, după ce judecătorii Curții de Apel București care l-au condamnat definitiv au dispus confiscarea acestora. Acestea vor fi vândute pentru a putea fi recuperate daune și cheltuieli judiciare de aproximativ 500.000 de lei.

Ce alte probleme mai atrage condamnarea cu închisoarea pentru Sorin Oprescu. Ce i se confiscă

Condamnarea de astăzi a lui Sorin Oprescu atrage cu sine și alte nenorociri pentru fostul Primar General al Capitalei. Va râmâne fără cele două case pe care le avea, acestea fiind confiscate cu scopul de a se putea plăti daune și cheltuielile de judecată.

„În temeiul art.112/1, alin.1, alin.2 şi alin.3, Cod penal, ia măsura de siguranță a confiscării extinse a imobilului situat în municipiul București, Str. Herăstrău, nr. 42, Sectorul I, cumpărat de inculpatul Oprescu Sorin-Mircea prin interpusul persoană interesată Nica Adriana-Elena.

Ce suprafață are casa din Ciolpani

Menţine măsura sechestrului asigurător asupra imobilului situat pe Str. Covrigarului, nr.1, sat Ciolpani, comuna Ciolpani, judeţul Ilfov, compus din casă, în suprafaţă de 526 m.p., şi teren, în suprafaţă de 895 m.p., aparţinând inculpatului Oprescu Sorin-Mircea, luată prin Ordonanţa din data de 16.XI.2015 a procurorului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în Dosarul nr.181/P/2015 (…), până la concurența sumelor de 472.228,61 lei, la care se adaugă suma de 50.000 lei, cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia instanței.

Sorin Oprescu rămâne și fără banii găsiți în casă în urma perchezițiilor

De asemenea, instanța a dispus ca măsură de siguranță, ca sumele găsite de procurori în casa lui Sorin Oprescu, 102.400 de lei și 9.500 de euro, la perchezițiile din 6 septembrie 2015, să nu-i fie restituite inculpatului.

Fostul primar independent al Bucureștiului Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, astăzi, în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat. De asmenea, Curtea de Apel București i-a dublat pedeapsa primită la Tribunal și a dispus să execute 10 ani și 8 luni de detenție.

Sorin Oprescu a primit 4 pedepse de închisoare cu executare

Medicul Sorin Oprescu a primit 6 ani şi 6 luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, în variantă agravată, încă 6 ani închisoare pentru luare de mită, 3 ani pentru abuz în serviciu și 3 ani şi 6 luni pentru spălare de bani.

Cele patru pedepse au fost contopite, astfel că la cea mai mare pedeapsă, de 6 ani și 6 luni, au fost adăugați 4 ani și 2 luni, o treime din cumulul celorlalte pedepse.

Sorin Oprescu, dat în urmărire generală

După ce își va ispăși pedeapsa, Sorin Oprescu, de 70 de ani, nu va avea voie timp de 5 ani să fie ales în funcții publice sau să ocupe funcții publice.

Deocamdată, Sorin Oprescu nu este de găsit. Se bănuiește că acesta ar fi undeva în străinătate. Astfel, Poliția Română l-a dat vineri în urmărire generală pe Sorin Oprescu, potrivit site-ului instituției.