27 feb. 2023 | 21:00

Ce a pățit o turistă străină într-un autobuz din Brașov. Umilința pe care a trăit-o

Știri generale
Ce a pățit o turistă străină într-un autobuz din Brașov. Umilința pe care a trăit-o
Ce a pățit o turistă străină într-un autobuz din Brașov. A avut parte de o experiență umilitoare. Reacția autorităților.

Caz frapant: ce a pățit o turistă străină într-un autobuz din Brașov. Tânăra aflată în vizită în România a avut parte de o experiență jenantă, după ce un controlor RATBV a pus-o să coboare din mijlocul de transport în comun, în contextul în care validatorul pentru bilete nu funcționa. „Nu a crezut-o, a dat turista jos din autobuz”, a povestit un localnic.

Ce a pățit o turistă străină într-un autobuz din Brașov

Gest umilitor din partea RATBV, în cazul unei turiste care a decis să vină în vacanță în România. Întâmplarea a fost făcută publică de către un brașovean, care a fost martor la eveniment. Cazul i-a luat prin surprindere pe localnici și a stârnit numeroase controverse în mediul online.

O tânără străină a decis să apeleze la transportul cu autobuzul, după ce a vizitat Brașovul, pentru a ajunge la gară. Pentru că știa că poate să achite călătoria în automobil, a optat pentru această variantă. Numai că, odată ce a urcat în mijlocul de transport în comun, și-a dat seama că validatoarele pentru bilete nu funcționau.

Turista a rămas în autobuz, continuându-și călătoria. Înainte să plece din stația Livada Poștei, în automobil a urcat și un controlor RATBV. Acesta i-a solicitat tinerei să îi prezinte biletul, moment în care aceasta i-a explicat, în limba engleză, că validatoarele nu funcționau. Ce a urmat ulterior i-a lăsat pe pasageri fără cuvinte.

„Decizia controlorului a fost de a da turista jos din autobuz”

„Îi arată domnului controlor că a încercat să plătească folosind cardul. I-am explicat și eu domnului controlor că a încercat acest lucru (pentru că nu vorbea engleză, iar turista nu știa românește), dar sistemul nu a funcționat. Controlorul nu a crezut-o și a pus-o să repete manevra de plată cu cardul la validatoarele autobuzului.

Bineînțeles că sistemul nu a funcționat, iar controlorul l-a întrebat pe șofer dacă funcționează validatoarele, iar șoferul a dat din cap că nu. Decizia controlorului a fost de a da turista jos din autobuz ca să-și cumpere bilet din stația Teatrul Dramatic”, a relatat Rareș Popa, potrivit NewsBv.ro.

Pasagerii autobuzului se așteptau să rămână în stație până în momentul în care turista reușea să își cumpere bilet. Numai că, spre surprinderea tuturor, mijlocul de transport avea să o ia din loc imediat. Tânăra străină a trebuit să aștepte încă aproape 30 de minute pentru a prinde următorul autobuz.

Reacția RATBV. De ce nu funcționează validatoarele de bilete

Cazul turistei din Brașov a stârnit multe reacții în spațiul public. În urma publicării situației cu pricina în presă, reprezentanții RATBV au transmis că la nivelul societății a fost demarată o cercetare referitoare la modul de îndeplinire a sarcinilor de serviciu de către angajații serviciului control. în ce privește nefuncționarea unor validatoare.

„RATBV întâmpină în ultima vreme dificultăți tehnice, din cauză că nu mai beneficiază de serviciul de transmitere date 3G, acesta fiind transformat în 4G, fapt care generează apariția unor situații de nefuncționare a validatoarelor”, a declarat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV.

Citește și: O turistă din Germania a fost sfâșiată de o haită de câini din Mamaia. Soțul femeii, dezgustat de birocrația România. Câte uși i-au fost închise în nas

Localnicii s-au arătat indignați cu privire la felul în care a fost tratată turista străină. Brașovenii și-au exprimat speranța că, odată cu mediatizarea situației mai sus expuse, administrația locală se va simți obligată să ia măsuri pentru a asigura servicii „cu adevărat civilizate”.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro