09 iul. 2022 | 12:17

Gesturile geniale ale grecilor pentru turiștii români care ajung în vacanță, dar nu știu nicio limbă străină. Surprize mari!

Social
Gesturile geniale ale grecilor pentru turiștii români care ajung în vacanță, dar nu știu nicio limbă străină. Surprize mari!
Ce au făcut grecii pentru turiștii români. Cum se descurcă persoanele care nu cunosc nicio limbă străină pe litoralul din Grecia.

Când vine vorba de relaxare, plajele din Grecia rămân în topul preferințelor românilor. Chiar și a celor care nu cunosc nicio limbă de circulație internațională. Mulți conaționali au aflat, în mod surprinzător, că s-ar putea descurca fără probleme în Grecia, chiar dacă nu știu limba engleză, de exemplu. Iar asta datorită unui gest al autorităților elene. Află ce au făcut grecii pentru turiștii români.

Ce au făcut grecii pentru turiștii români

Mulți români care vor să se deplaseze în vacanță în Grecia s-au arătat îngrijorați cu privire la felul în care se vor descurca în condițiile în care nu cunosc nicio limbă de circulație internațională. Desigur, majoritatea românilor nu vorbesc nici limba elenă astfel încât le-ar putea fi destul de greu să se înțeleagă cu ospătarii pe litoral, de exemplu.

Pe pagina de Facebook „Forum Grecia”, însă, românii au aflat că se pot descurca fără nicio problemă pe litoral. Nu au nevoie să cunoască nicio limbă străină. Problema a fost ridicată pe pagina amintită de către o turistă româncă: „Bună ziua. Am şi eu o întrebare pt cei care pleacă în Grecia, oare toţi ştiu limba engleză sau greacă? Dacă nu, cum vă descurcaţi?”.

„Multe locuri din Grecia au angajaţi români. Iar mulţi greci au învăţat română de bază: pui, ceapă, porc, apă plată… Nu e chiar japoneză”, a transmis un turist care s-a deplasat în Grecia.

Nu a fost nevoie de foarte mult timp, că răspunsurile a sute de internauți au început să curgă. După cum mărturisesc turiștii, patronii din Grecia au angajat mulți români astfel încât pentru conaționalii care vor să-și facă vacanțele în regiune comunicarea nu ar trebui să ridice nicio dificultate.

Meniuri în limba română pentru turiști

„Vorbiţi română. Sigur o să aveţi surprize sa vă şi răspundă. Suntem peste tot. Dar şi multi dintre ei au mai învăţat limba noastră”, a spus un alt internaut.

De asemenea, unii patroni din Grecia au meniuri scrise chiar în limba română, potrivit unui alt turist. Oamenii de afaceri de pe litoralul elen par a profita la maximum de valul de turiști români care se deplasează în Grecia an de an. De altfel, potrivit unor statistici, opt din zece turiști de pe insula Thassos sunt români.

„În Lefkada am fost plăcut surprinşi să găsim la taverne meniurile scrise în limba română, veţi întâlni români sau vorbitori de limba română, aşa că mergeţi cu curaj!”, a mai răspuns altcineva.

Alți turiști au recomandat utilizarea aplicațiilor cu ajutorul cărora se pot traduce mesaje vocale și text din limba română în limba dorită. Însă așa cum am amintit deja, pe plajele din Grecia sunt o mulțime de români. O româncă aflată în concediu în Grecia a confirmat, recent, acest lucru, după ce a dat numai de conaţionali pe plajă.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro