14 apr. 2021 | 09:49

Ce a făcut Regina Elisabeta la doar 4 zile de la moartea Prințului Philip. Câtă putere are

Monden
Ce a făcut Regina Elisabeta la doar 4 zile de la moartea Prințului Philip. Câtă putere are

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a revenit la îndatoririle regale la doar patru zile de la moartea Prințului Phipil. Monarhul a lucrat din nou marți, organizând primul său eveniment personal după moartea ducelui de Edinburgh. Ea a găzduit o ceremonie în timp ce Earl Peel a devenit în mod oficial Lord Chamberlain. Ducele de York a spus că mama sa se descurcă stoic și familia s-a adunat pentru a o sprijini, în timp ce ducele de Cambridge s-a angajat să onoreze dorințele lui Philip și să-și sprijine în continuare bunica pentru a-și „continua treaba”. La sfârșit de săptămână, a fost anunțat că pentru monarhie și gospodăriile lor vor urma două săptămâni de doliu regale, membrii familiei „continuând să întreprindă angajamente adecvate circumstanțelor”, a transmis un oficial regal.

Regina Elisabeta, la datorie la doar 4 zile de la moartea Prințului Philip

Prințesa a participat la primul său eveniment oficial de la moartea tatălui ei, alăturându-se prin intermediul unei rețele sociale la Conferința de primăvară a Colegiului Regal de Medicină de Urgență, în rolul ei de patron al organizației. Earl Peel a supravegheat aranjamentele pentru înmormântarea ducelui – cunoscută sub numele de Operațiunea Forth Bridge – înainte de a-și da responsabilitatea succesorului său, fostul șef spion MI5, Baronul Parker, cu puțin peste o săptămână înainte ca Philip să moară liniștit la castelul Windsor.

Biroul Lord Chamberlain, condus de colonelul Michael Vernon, este însărcinat cu latura practică a zilei. Reponsabilul general este Andrew Parker, baronul Parker din Minsmere, care a preluat noul său rol pe 1 aprilie, după pensionarea lui Earl Peel după mai bine de 14 ani în funcție.

Lordul Chamberlain supraveghează toate numirile seniorilor din gospodărie, este canalul de comunicare între suveran și Camera Lorzilor și asigură coordonarea între Palatul Buckingham și Casa Clarence.

Pregătiri pentru înmormântarea ducelui 

Forțele armate intensifică pregătirile pentru înmormântarea ducelui, care va cuprinde militari și femei din Royal Navy, Royal Marines, Army și RAF – alături de alamă militară de top, potrivit mirror.co.uk. 

Regina Elisabeta a rămas fără prințul ei după 73 de ani de căsnicie. Philip a murit la Castelul Windsor într-o dimineață de aprilie. Avea 99 de ani, din care peste 70 i-a petrecut în slujba Regatului Unit. Admirat și controversat deopotrivă, rămâne în istorie drept cel mai longeviv soț consort.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro