Ce moștenire a lăsat Prințul Philip. Averea uriașă pe care a avut-o

Prințul Philip a decedat pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. El fusese internat anterior în spital, unde a suferit o procedură la inimă și a fost tratat pentru o infecție. Vestea morții lui a fost primită cu mare durere de familia regală, dar și de admiratorii acesteia.

Ce moștenirea a lăsat Prințul Philip

Ducele de Edinburgh a lăsat în urmă o avere estimată la 25 de milioane de euro. Sunt banii pe care i-a acumulat în timp de peste 70 de ani. Prinul Philip a lăsat moștenitorilor o avere enormă.

O parte din această avere provine din alocația anuală pe care o primea de la Parlament, de peste 400.000 de euro. Ducele de Edinburh a primit această sumă lunar până în 2017, când a renunțat la toate funcțiile deținute.

La aceste venituri se adaugă și mai multe proprietăți imobiliare, dar și colecții de artă. Averea familiei regale este evaluată la aproape 1 miliard de euro.

Palatul Regal are tradiția de a ascunde testamentele regale încă din 1910, astfel încât publicul probabil nu va afla niciodată ce include testamentul său.

Rapoartele sugerează că ducele de Edinburgh a investit în acțiuni și în lucrări de artă scumpe.

Întrucât se spune că acestea sunt la comun cu regina, este probabil ca Majestatea Sa să le păstreze. Dar, restul averii sale va fi probabil împărțită între cei patru copii ai săi; Prințul Charles, prințesa Anne, prințul Andrew și prințul Edwards. El ar putea menționa în testament, de asemenea, unii, dacă nu toți cei opt nepoți și 10 strănepoți.

De ce nu sunt publice testamentele membrilor familiei regale

Până la moartea lui Edward al VII-lea în 1910, testamentele monarhilor erau disponibile pentru public. Cu toate acestea, de atunci, Familia Regală a ales să-și ascundă ultimele dorințe în ceea ce privește averea. Tradiția a început în momentul în care prințul Francisc, cumnatul viitorului rege George al V-lea, a încetat din viață la vârsta de 39 de ani.

La moartea sa, testamentul său a dezvăluit că a lăsat prețioasele sale bijuterii de familie amantei sale Ellen Constance, contesa de Kilmorey.

Dornică să evite un scandal public, sora prințului, ducesa de York, a convins un judecător să interzică aceesul public la testamentul lui. O schiță a testamentului a fost publicată în cele din urmă în Irlanda, așa a apărut povestea. Excepția de la regulă a fost testamentul prințesei Diana, care a fost făcut public după moartea ei în 1997.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI