Prințul Philip a murit la 99 de ani. Ce s-a întâmplat cu el, după ce a fost externat recent din spital VIDEO

Prințul Philip a murit la 99 de ani. Ce s-a întâmplat cu el, după ce a fost externat recent din spital VIDEO
Sicriul Printului Philip, realizat dintr-un material bizar

Prințul Philip, ducele de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit. El avea 99 de ani. Palatul Buckingham a confirmat decesul acestuia într-o declarație oficială publicată vineri dimineață.

Prințul Philip a murit la 99 de ani

Anunțul oficial a fost făcut de către Palatul Buckingham, care a spus că el a murit pașnic, în Castelul Windsor.

„Este o durere profundă că Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh”, se arată în declarația oficială.

„Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor”.

Ducele de Edinburgh a murit la castelul Windsor, la aproape trei săptămâni după ce a fost externat dintr-un spital din Londra, unde fusese tratat pentru o infecție și suferise o operație la inimă. Cauza morții lui nu a fost comunicată încă, potrivit BBC.

Palatul a mai spus că alte declarații vor fi făcute în timp util.  Familia regală se pregătea de aniversarea de 100 de ani, pe 10 iunie, a Prințului Philip.

Într-o declarație, guvernatorul general australian David Hurley a descris moartea lui Philip drept o „zi tristă și istorică”.

„În timp ce deplângem, ar trebui să reflectăm și să mulțumim pentru serviciul, devotamentul și angajamentul Alteței Sale Regale”, a spus Hurley.

Alteța Sa Regală a vizitat Australia de 21 de ori de-a lungul anilor, inclusiv la fiecare dintre vizitele de stat ale Majestății Sale. A fost un vizitator popular și binevenit pe țărmurile noastre.

Mulți australieni vor avea o amintire personală a Alteței Sale Regale și mulți din întreaga lume vor reflecta, în zilele următoare, asupra vieții și moștenirii sale remarcabile.

Pe măsură ce reflectăm și ne amintim, ne gândim mai ales la Majestatea Sa Regina și la familia regală, care au pierdut un soț iubit, tată, bunic și străbunic.

În numele poporului australian, prezint cele mai profunde condoleanțe Majestății Sale și familiei, oamenilor din Commonwealth și tuturor celor care împărtășesc această tristă veste.

„Să se odihnească în pace”.

Viața prințului Philip

Philip s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a în 1947, căsnicia lor devenind cel mai lung mariaj al oricărui monarh britanic.

El și-a petrecut majoritatea ultimilor ani în lumina reflectoarelor, după ce s-a retras din funcțiile regale în 2017, la vârsta de 96 de ani. La începutul anului 2019, Philip a scăpat cu viață, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident. 

Chiar înainte de Crăciun, ducele a fost internat într-un spital din Londra ca măsură de precauție din cauza unei afecțiuni preexistente.

Prințul Philip a avut o copilărie tumultuoasă. După războiul greco-turc din 1922, familia lui Philip a fost alungată pe viață din Grecia. O navă britanică a evacuat familia, iar Philip, în vârstă de 18 luni, a fost dus în siguranță într-un pătuț făcut dintr-o cutie de fructe.

Familia a evadat în Franța, unde Philip a locuit șase ani înainte de a fi trimis în Marea Britanie să studieze în 1928, locuind împreună cu rudele sale în casa lui Mountbatten.

În acest timp, mama lui Philip a fost diagnosticată cu schizofrenie și plasată într-un azil, în timp ce tatăl său și-a stabilit reședința în Monte Carlo.

„Mama mea era bolnavă, surorile mele erau căsătorite, tatăl meu se afla în sudul Franței – trebuia doar să mă descurc”, spunea el la vremea aceea.

În 1933, Philip a fost trimis în Germania să studieze, apoi s-a mutat în Scoția.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI