Ce a descoperit Dani Oțil în vacanța din Finlanda. Ce mesaj le-a transmis tuturor românilor care vor să se ducă acolo

Ce a descoperit Dani Oțil în vacanța din Finlanda. Ce mesaj le-a transmis tuturor românilor care vor să se ducă acolo
Ce a descoperit Dani Oțil în vacanța din Finlanda

Dani Oțil s-a întors din Finlanda înapoi la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani. El a fost plecat în această destinație… friguroasă pentru a participa la o cursă de mașini. Dani Oțil a pilota mașini pe gheață într-o cursă extraordinară alături de colegii săi, în Laponia. Revenit în platoul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Dani Oțil a vorbit despre cum trăiesc oamenii din nord.

Ce a descoperit Dani Oțil în vacanța din Finlanda

Dani Oțil a fost plecat în Laponia, cea mai mare și cea mai nordică regiune din Finlanda. El a povestit ce a văzut acolo, remarcând un fapt care la noi nu se întâmplă.

„Îți dau o informatie (n.red. i-a spus Dani Oțil lui Răzvan Simion). Românii care visează să trăiască în nord, pentru că acolo oamenii sunt mai evoluați, trebuie să știe că la ei nu poți să cumperi băutura din supermarketuri sau din benzinării. Sunt magazine speciale de unde să îți iei alcool, la prețuri mari”, a declarat Dani Oțil.

Despre Finlanda

Finlanda este denumită oficial Republica Finlanda. Aceasta este o țară nordică situată în regiunea finoscandică a Europei de Nord. Această țară se învecinează cu Suedia la vest, cu Norvegia la nord și cu Rusia la est, în vreme ce Estonia se află la sud, peste Golful Finlandei.

Finlanda are o populație de circa 5,6 milioane de oameni, majoritatea populației fiind concentrată în regiunile sudice. Aproximativ un milion de locuitori trăiesc în Zona Metropolitană Helsinki, care este formată din Helsinki, Espoo, Kauniainen și Vantaa, și o treime din PIB se produce acolo. Alte orașe mari din Finlanda sunt Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä, Lahti și Kuopio.

În ce privește clima Finlandei, principalul factor care influențează clima Finlandei este poziția țării între paralelele de 60 și 70 latitudine nordică. Țara se află într-o zonă de climă subpolară, care se caracterizează prin veri calde și ierni geroase. Finlanda este suficient de aproape de Oceanul Atlantic, ca să fie permanent încălzită de Curentul Golfului (Gulf Stream).

Iernile din sudul Finlandei, atunci când temperatura medie zilnică rămâne sub 0 °C, durează de regulă 100 de zile, iar zăpada acoperă pământul de la sfârșitul lui noiembrie până la jumătatea lui aprilie. Însă chiar și în cele mai temperate regiuni din sud, în lungile și geroasele nopți de iarnă temperatura scade până la −30 °C. În Laponia, Țara lui Moș Crăciun, situată în nordul Finlandei, iernile sunt lungi și reci, iar verile sunt calde, dar scurte.