Suma frumușică pe care recenzorii de la recensământul populației și locuințelor o pot câștiga în 2022

Suma frumușică pe care recenzorii de la recensământul populației și locuințelor o pot câștiga în 2022
Suma frumușică pe care recenzorii de la recensământul populației și locuințelor o pot câștiga în 2022

Știai că, dacă devii recenzor la recensământul populației și locuințelor, poți câștiga o sumă mare? Jobul poate fi colacul de salvare pentru mulți români care se gândeau să schimbe domeniul de activitate sau să plece în străinătate, în căutarea unui trai mai bun. Autoritățile române vor să afle ce populație mai are țara noastră. Persoanele care dau o mână de ajutor se pot alege cu bani frumoși. Află toate detaliile în rândurile de mai jos.

Ce salariu are un recenzor de la recensământul populației și locuințelor

Recensământul populației și locuințelor din România a început la 1 februarie 2022, românii având posibilitatea să devină recenzori. Acest loc de muncă se plătește foarte bine, în raport cu media salariilor din țara noastră. Vei fi  plătit în funcție de formularele introduse în sistem.

Recenzorii care iau parte la recensământul din acest an, care a debutat la 1 februarie, vor fi plătiți în funcție de formularele introduse în sistem și pot încasa până la 8.000 de lei net, a declarat directorul executiv al Direcției de Statistică Suceava, Daniela Știrbu.

Cine se poate înscrie

Candidații pentru recenzare sunt recrutați din cadrul instituțiilor publice: consilii locale, primării, consiliu județean etc., dar pot fi recenzori și studenți sau pensionari.

Astfel, pentru secțiunea locuință se plătește 3,5 lei/ chestionar, în timp ce secțiunea persoană cu 7 lei/ chestionar. În cazul satelor izolate (două în județul Suceava) și al celor răsfirate (15 localități în județ), plata este de 5 lei/ chestionar (la secțiunea locuință) și 9 lei/ chestionar, pentru secțiunea persoană.

Direcția Județeană de Statistică are ultimul cuvânt de spus

În județul Suceava, pe teren vor fi 637 de recenzori, 25 de recenzori-șefi și un coordonator de UAT. Preselecția deja a început, a precizat Daniela Știrbu. Doritorii pot afla mai multe informații pe site-ul https://www.recensamantromania.ro/cum-devin-recenzor/. Cererile de înscriere se depun la primării, însă decizia finală pentru accept îl va avea Direcția Județeană de Statistică.

Numărarea populației a început la 1 februarie 2022

La 1 februarie, s-a dat startul recensământului populației și locuințelor din România. Este ultima statistică de acest fel, în care datele sunt colectate clasic, de recenzori care merg pe teren, a explicat purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică, Vladimir Alexandrescu.

În prima etapă, care se desfășoară până la data de 14 martie a.c., sunt culese informațiile din bazele de date naționale, apoi, în a doua etapă, care se va desfășura în perioada 14 martie – 15 mai, începe culegerea datelor de la populație prin autorecenzare.

Ce trebuie să știe toți rezidenții țării noastre

Persoanele rezidente în România (care locuiesc efectiv aici de mai mult de 1 an sau intenționează să locuiască pe teritoriul țării noastre mai mult de 12 luni) vor accesa o aplicație web, unde vor completa formularul de recensământ. „Sistemul asigură confidențialitatea absolută a datelor”, a evidențiat Alexandrescu, potrivit Monitorul de SV.

În cazul în care refuzi să furnizezi informaţii sau dai date eronate/ incomplete la recensământul din 2022, poți fi amendat cu până la 3.000 de lei!