17 aug. 2023 | 13:25

Câtă sare se pune la chiftele, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele când le prepară. De asta nu ies gustoase

Sfaturi Culinare
Câtă sare se pune la chiftele, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac toate gospodinele când le prepară. De asta nu ies gustoase
Câtă sare se pune la chiftele

Prepararea delicioaselor chifteluţe pare una extrem de simplă, dar puține gospodine știu câtă sare se pune la chiftele. Acestea ies delicioase și gustoase dacă sunt respectate ca la carte ingredientele şi paşii gătirii. În materialul următor, vă arătăm pas cu pas cum se prepară corect chiftelele!

Câtă sare se pune la chiftele: pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Nu există o rețetă exactă pentru prepararea chiftelelor sau a pârjoalelor, iar fiecare gospodină le gătește așa cum a învățat de-a lungul timpului. Totuși, puține persoane știu câtă sare se pune la chiftele, pentru a ieși gustoase și aromate!

Multora li se pare greu să gătească chiftele, ba nu pun suficientă sare, ba nu le prăjesc cât trebuie, ba ies prea tari și uscate. Așadar, dacă veți urma niște pași simpli și de bază, chiftelele vor fi absolut delicioase.

Atunci când preparăm chifteluțe, prima greșeală ar fi că nu adăugăm suficientă sare. Cantitatea ideală de sare este de o linguriță la 450 grame de carne.

O altă greșeală majoră a gospodinelor este faptul că adaugă prea multe ouă în compoziția acestora, crezând că vor obține un amestec mai bun. Din contră, ouăle leagă și mai mult compoziția chiftelelor și vor ieși tari. Se recomandă să se folosească un ou la fiecare jumătate de kilogram de carne.

Nu amesteca compoziția chiftelelor cu lingura

Un alt aspect important la prepararea chiftelelor este modul în care se amestecă toate ingredientele. Nu folosi lingura, ci amestecă totul folosind degetele, în acest mod, carnea nu se va zdrobi și va rămâne intactă.

Citește și: Trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă

De regulă, chiftelele se modelează cu palmele umede, astfel se vor lipi și se vor strica. Și atunci când le prăjim, acestea trebuie întoarse pe ambele părți. În caz contrar, interiorul va rămâne crud, iar marginile se vor arde.

Rețetă tradițională chiftele din carne de porc

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 100 grame pâine veche
  • 5 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 3 ouă mari
  • 3 linguri de făină
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 linguriță sare grunjoasă
  • 1 linguriță rasă piper măcinat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare:

Carnea tocată se pune într-un castron încăpător. Separat, se toacă ceapa și se taie mărunt, apoi se pune peste carne. Usturoiul se curăță, se zdrobește și se freacă ca pentru mujdei. Se adaugă și el peste carne.

Mărarul se spală cu apă rece, se toacă mărunt și se adaugă în castron peste carne. Într-un bol, pâinea se umezește cu apă rece, se scurge bine și se rupe în bucățele mici peste carnea tocată.

Se presară sare, aproximativ 2 lingurițe, cimbru și piper negru măcinat, se pun și ouăle și se amestecă bine toată compoziția.

Se pregătește o tigaie întinsă pentru prăjit, în care se adaugă uleiul. Într-o farfurie se pun câteva linguri de făină, pentru a tăvăli chiftelele.

Apoi, cu palmele umede se ia din compoziție și se modelează chiftelele la forma și mărimea dorită de fiecare. Se trec bine prin făină și se prăjesc la foc potrivit, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când au prins o crustă ușor crocantă, se scot pe o farfurie cu șervețele pentru a absorbi uleiul în exces. Se servesc calde!

Citește și: De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carnea de tocat