Când vine vorba de mămăligă, toate gospodinele știu cât de simplu este acest preparat. Dar, ca orice preparat, este recomandat a fi făcut cu ingrediente naturale, în cazul nostru mălaiul de țară. Cu toate astea, sunt puține gospdodine care știu cât timp se fierbe mămăliga cu mălai de ţară, de fapt. Așa că, ne-am gândit să vă spunem noi, iar dacă țineți cont de sfaturi, veți avea o mămăligă delicioasă.
Încă din negura timpului, de pe vremea dacilor, mămăliga, sau mai bine zis o formă de mămăligă, era consumată de locuitorii acestor meleaguri.
Citește și: Ce mâncau dacii, strămoșii noștri. Din ce făceau pâine și mămăligă, de fapt. Ce alimente puneau pe masă
Așa cum am mai scris, vechii Daci nu cunoșteau încă porumbul, având în vedere că în Europa această plantă ajungea mult mai târziu, deși cea mai veche dovadă fizică a porumbului domesticit datează cu cel puțin 8.700 de ani în urmă, și a fost probabil domesticit de către popoarele indigene din zonele de câmpie din sud-vestul Mexicului. Așadar, la acel moment Dacii foloseau meiul, iar preparatul rezultat era un fel de terci.
Cu toate astea, odată cu ajungerea porumbului și prin aceste locuri, țăranii au trecut de la folosirea meiului la mălaiul natural, rezultat din porumbul cultivat pe terenurile agricole din România.
Vezi și: Cât mălai trebuie să adaugi pentru cea mai bună mămăligă, la 5 minute după ce ai pus apa la fiert.
De atunci și până astăzi, gospodinele de la țară au folost mălaiul natural pentru prepararea acestui aliment atât de ușor de făcut. Dar, cu toate astea, sunt puține care știu cât timp se fierbe mămăliga cu mălai de ţară. Așa că, te invităm să citești mai departe și să afli acest detaliu.
Faptul că mămăliga poate fi un substitut natural pentru pâinea din magazine, uneori pline de E-uri, este o certitudine. Un preparat rapid și simplu de făcut, mămăliga este regăsită pe masa fiecărui român.
Dar, cu toate că pare a fi simplu de făcut, totuși există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare, cum ar fi în cât timp se fierbe mămăliga cu mălai de ţară.
Odată pusă apa la fiert, spun gospodinele, nu aștepta să dea apa în clocot, ci începe să torni mălaiul înainte de a da în clocot, mestecând în permanență pentru a nu face cocoloașe.
Cât despre timpul de fierbere, acestea spun că nu mai mult de 30 de minute, dacă vorbim de mălaiul din comerț, dar dacă pui mălai de țară mai adaugă alte 15 minute, cel mult, la cele 30, pentru ca mălaiul să fie fiert așa cum trebuie.
Ceea ce poate puțini știu, este că există și alte rețete de a face mămăligă, precum găluștele jamaicane din porumb, un fel de mămăligă, dar cu iz exotic. Deci, dacă vrei să încerci și altceva nou, îți propunem această rețetă exotică.
Această rețetă de găluște jamaicane din făină de porumb este rapidă, ușoară, folosind 4 ingrediente. Găluștele sunt un adaos excelent îmbogățit cu carbohidrați pentru supe și tocănițe.
Pentru acest preparat vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Umpleți ½ dintr-o oală mare cu apă, presărați ¼ linguriță de sare roz și aduceți-o la fierbere, apoi reduceți focul la mediu. Ulterior, luați un castron de mărime medie și puneți făina, sarea roz și mălaiul, apoi amestecați toate cele 3 ingrediente astfel încât făina de porumb să se amestece cu făina.
Turnați încet apa, puțin câte puțin, și folosiți mâinile pentru a amesteca făina pentru a face o minge mare de aluat. Aluatul ar trebui să fie maleabil, nu prea lipicios și nu prea cu umplutură sau plin făină. Apoi, adăugați mai multă apă, câte 1 lingură deodată sau făină câte 1 lingură deodată, dacă este nevoie.
Află și: Mămăligă după rețeta italienilor. Așa o mănâncă toți, în restaurantele din Italia
După ce ați format o minge de aluat uriașă, rupeți o bucată de aluat și folosiți ambele mâini pentru a forma o minge de mărimea unei mingi de golf. Aplatizați bila până la un disc gros de aproximativ ½” într-o mână și folosiți degetul mare pentru a face o adâncitură în mijloc.
Coborâți cu grijă gălușca în oală, recomandat este să folosiți o lingură, și apoi repetați același proces. Odată ce toate găluștele au fost adăugate, folosiți o lingură de lemn sau de silicon pentru a da oala să se amestece. Acest lucru le va împiedica să se lipească.
Aduceți oala la fierbere, apoi reduceți focul la mediu și fierbeți la foc mic timp de 15-20 de minute.
După ce găluștele s-au fiert, folosiți o lingură pentru a le scoate, și Poftă bună la mămăligă sau găluște!