06 sept. 2023 | 10:59

Cât de des trebuie să aspiri covoarele din casă. Mulți români nu știu, la ce pericol se expun

Diverse
Cât de des trebuie să aspiri covoarele din casă. Mulți români nu știu, la ce pericol se expun
Iată cum iti mentii covorul curat

Cât de des trebuie să aspiri covoarele din casă? Răspunsul depinde de câțiva factori importanți, dar cei care spun că în fiecare zi ar putea să rămână uimiți. Iată ce trebuie să faci ca să ai covoare curate.

Covoarele din casă și murdăria

A avea un covor în casa ta face ca oricare cameră să pară primitoare. Toată lumea se bucură de el: familia, oaspeții, vecinii și animalele de companie. Dar cum faci să îl menții curat?

Durata de viață a covorului tău depinde de îngrijirea pe care i-o acorzi. Covorul este o parte importantă a confortului casei tale și vrei ca el să arate cât se poate de bine. 

Poți chema un serviciu de curățenie profesională care îți va face covoarele să pară ca noi. Dar între curățările profesionale, ar trebui să menții curățenia în casă. 

Citește și: De ce ar trebui să presari bicarbonat de sodiu și sare peste toate covoarele din casă. Rezultatul te va uimi

Curățarea regulată menține covorul liber de bacterii și murdărie care pot să se acumuleze între fibre.

Multe factori din casa ta pot contribui la acumularea de murdărie și bacterii în covoare, ceea ce poate duce la mirosuri urâte și acumulări de bacterii, periculoase pentru întreaga familie.

Cât de des trebuie să aspiri covoarele din casă

Pentru aspirarea simplă a covorului, ar trebui să faci această treabă cel puțin o dată pe săptămână în cazul unei familii care este rar acasă. 

Cu toate acestea, în familii în care membrii sunt frecvent acasă sau în zonele cu trafic intens pe covor, va trebui să aspiri cel puțin de două ori pe săptămână, dacă nu mai des. 

Te-ar putea interesa și: Ingredientul din bucătărie care te ajută să îți cureți covorul. Este un dezinfectant natural

Curățarea zilnică poate reduce nivelul de murdărie și alergeni, mai ales dacă ai animale de companie sau copii care se plimbă sau la tine în casă se poartă papuci sau pantofi.

Cât de des ar trebui să speli covoarele din casă 

Ar trebui să speli covorul cel puțin o dată la 12 luni pentru a elimina murdăria, grăsimea și alergenii. Cu toate acestea, acest program poate varia în funcție de mai mulți factori din locuința ta. Dacă ai copii sau animale de companie, s-ar putea să trebuiască să speli covoarele mai des.

  • Circulație redusă: La 12 luni
  • Trafic intens: La fiecare 6-12 luni
  • Animale de companie: La fiecare 3-6 luni
  • Copii: La fiecare 6-12 luni
  • Culoare deschisă; La fiecare 6 luni
  • Familie cu alergii: La fiecare 2-3 luni
  • Fumători: La fiecare 3-6 luni
  • Cum îți menții covoarele curate dacă ai copii

Copiii mici, copiii mai mari, toți au tendința de a se murdări și a aduna germeni. Prin urmare, pentru a curăța aceste dezastre ar trebui să aspiri cel puțin la fiecare câteva zile, dacă nu zilnic. Spală sau curăță cu abur covorul cel puțin la fiecare 6 luni și ia în considerare chemarea unui serviciu de curățare profesională la fiecare 12-18 luni pentru a te asigura că ai covoarele curate și fără bacterii.

Citește și: Uită de bicarbonat! Leguma care îți lasă covorul ca nou în doar câteva minute, scoate imediat petele și mirosul urât

Familiile care au animale se pot confrunta cu mizerie și mai mare. Pe lângă lăbuțe murdare și accidente, ei și scutură constant alergeni din blană. Prin urmare, trebuie să aspiri cel puțin de două ori pe săptămână pentru a ține pasul cu prietenii cu patru picioare. 

Curăță covorul u un aparat de curățare sau cu abur cel puțin la fiecare 3-6 luni. Curăță dezastrele imediat ce se întâmplă pentru a evita mirosurile persistente.

Covoarele deschise la culoare

Un alt aspect de luat în considerare în locuința ta este covorul de culoare deschisă. Deși aceste tipuri de covor pot aduce viață într-o cameră, ele arată murdăria mult mai tare decât cele închise la culoare. 

Te-ar putea interesa și: Condimentele care îți curăță covorul. Îl vor face ca nou în câteva minute

Deși acest lucru necesită o curățare mai frecventă, partea pozitivă este că murdăria nu este ascunsă. Prin urmare, trebuie să fii atent în rutina ta de curățare pentru covoarele albe sau de culoare deschisă. Acest lucru înseamnă că trebuie să aspiri cel puțin de două ori pe săptămână și să speli covorul o dată la fiecare 6 luni. 

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Criză imobiliară mai rea decât în 2008. Argumentele unui economist
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
ROMÂNIA și BULGARIA intră OFICIAL în SCHENGEN! A fost stabilită DATA EXACTĂ
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro