Ingredientul din bucătărie care te ajută să îți cureți covorul. Este un dezinfectant natural

Ingredientul din bucătărie care te ajută să îți cureți covorul. Este un dezinfectant natural
Este un dezinfectant natural

Uneori este greu să iei o decizie în privința produselor de curățat. Multe dintre ele au compuși chimici în ele, lucru care nu ajută deloc textura să rămână la fel. Cum poți să ai covoare curate fără prea multe bătăi de cap și fără să cheltui prea mulți bani pe diverse lucruri din supermarket-uri sau magazine specializate. Cum poți să faci asta cu un ingredient din bucătărie? Ce trebuie să faci?

Cum să îți cureți covorul: ingredientul din bucătărie care te ajută

Este greu să ai mereu covoare curate în casă, mai ales dacă ai copii mici care se joacă pe jos sau abia descoperă primii pași. Nu mai este un secret pentru nimeni că produsele de curățat din supermarket-uri au compuși chimici.

O soluție bună vine din dreptul unui ingredient natural pe care îl folosești cu toate încrederea. Pentru această activitate ai nevoie de bicarbonat de sodiu.

Trucurile cu bicarbonat de sodiu sunt din ce în ce mai căutate pentru că praful alb este ușor de folosit, ieftin și mereu la îndemână pentru orice problemă.

Cum trebuie să procedezi?

Acesta este eficient și pentru a elimina foarte ușor petele de pe covoare. Trebuie doar să pui o lingură de bicarbonat într-un lighean de apă, 1/3 pahare de oțet și o lingură de detergent de orice fel.

Ia o perie pe care să o uzi suficient, ulterior înmoaie totul în soluția făcută anterior și freacă bine covoarele. Poți să folosești o sticlă cu pulverizator dacă nu ai un lighean. Rezultatele cu siguranță vor fi cele dorite.

Este un truc extrem de simplu și care are diverse îmbunătățiri. De asemenea, pentru a face un dezinfectant simplu pentru casa ta poți apela tot la bicarbonat de sodiu. Pune alături de el lămâie și oțet.

Varianta aceasta te va ajuta să ai locuința mereu curată și frumos mirositoare. Această opțiune este perfectă și pentru curățenia în frigider. De cele mai multe ori punem alimentele acolo fără să le compartimentăm, din grabă.

Din cauza acestui lucru riscăm ca produsele să prindă arome ciudate, iar frigiderul să aibă și el o mireasmă deloc plăcută. Golește aparatul și fă o soluție cu bicarbonat în care pui și puțin detergent, zeamă de lămâie și puțin ulei esențial de care dorești.

Șterge totul cu o cârpă umezită și curăță cu alt prosop curat. Vei putea vedea cum la urmă totul miroase proaspăt și nu trebuie să îți mai faci griji pentru felul în care sunt păstrate alimentele tale.