Condimentele care îți curăță covorul. Îl vor face ca nou în câteva minute

Condimentele care îți curăță covorul. Îl vor face ca nou în câteva minute
Cum să cureți covorul cu ajutorul unor condimente?

Covorul este o piesă importantă în orice cameră. Acesta este de obicei asortat cu mobilierul sau cu perdelele din încăpere. Majoritatea gospodinelor au grijă ca el să fie mereu curat, dar asta este aproape imposibil dacă există copii în casă sau dacă locuința este vizitată des de prieteni sau rude. Nu trebuie să îți mai bați capul cu diverse produse scumpe din supermarket-uri pentru asta. Poți să folosești cu încredere câteva condimente care cu siguranță se află în sertarul tău special din bucătărie. Iată de ce ai nevoie și cum trebuie să procedezi pentru a avea un covor curat rapid și ieftin!

Truc pentru covoare curate: ce condimente îl vor face ca nou?

Covoarele sunt nelipsite din majoritatea caselor. Indiferent dacă ele sunt așezate pe centrul unei încăperi sau doar în anumite zone ori dacă sunt prezente în întreaga cameră, acestea oferă un plus de confort.

Gospodinele încearcă să le țină mereu curate, deși acest lucru este aproape imposibil dacă în locuință sunt copii mici ori dacă sunt în vizită prieteni deseori.

Acest accesoriu de design poate să prindă repede praf și mizerie în țesătură. În timp, din cauza asta el poate să nu mai fie pufos și moale și să aibă un aspect neplăcut.

Nu trebuie să îți mai faci griji pentru asta sau pentru banii pe care îi dai pe soluții din supermarket-uri. Ai mai jos o soluție specială și rapidă care să te scape de toate problemele.

Mai exact, pregătește frunze de dafin, cuișoare și scorțișoară, pune un litru de apă peste ele într-o oală și lasă lichidul să fiarbă aproximativ 15 minute. Trebuie să adaugi cuișoarele și scorțișoara abia la final pentru un parfum mai intens.

Cum trebuie să procedezi: pas cu pas

Nu exagera cu condimentele! Pune soluția pregătită într-un recipient cu pulverizator după ce ai lăsat-o cel puțin 10 minute să se răcească, iar mai apoi stropește covorul pe toată suprafața lui cu apa pregătită.

Aspiră după doar 20 de minute tot covorul și vei putea observa cum acesta va deveni din nou moale și va avea un miros deosebit.

Mai mult decât atât, culorile au și ele de câștigat în scenariul acesta pentru că doar aspirându-l eviți o spălare agresivă care le-ar putea distruge treptat.

Poți să procedezi în modul acesta de câteva ori pe săptămână pentru că nu va afecta țesăturile. Cu siguranță vei rămâne mulțumit de opțiunea simplă, rapidă și ieftină pentru curățat covoare.