21 apr. 2024 | 13:09

Casa de Pensii a făcut anunțul pentru pensionari. Ce indice trebuie să ai pentru o pensie mai mare

Social
Casa de Pensii a făcut anunțul pentru pensionari. Ce indice trebuie să ai pentru o pensie mai mare
Casa de Pensii, anunț major pentru toți pensionarii

Casa de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de pensionari! De la 1 ianuarie 2024 au crescut pensiile românilor, iar din mai va începe recalcularea pensiilor. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a explicat recent ce indice trebuie să ai pentru o pensie mai mare! Anunț important pentru românii care se află în câmpul muncii.

Casa de Pensii, anunț major pentru toți pensionarii

Creșterea pensiilor în România este un subiect de interes major. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare de la 1 septembrie 2024. Sunt români care abia așteaptă să le crească pensiile, pentru a avea un trai mult mai bun.

Promisiunile venite de la Guvern sunt așteptate ca pâinea caldă! Aproximativ trei milioane de români ar putea beneficia de creșterea pensiilor. În schimb, unii români aflați în câmpul muncii sunt panicați că vor pierde bani la pensie după recalculare. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut lumină în acest sens, precizând că nicio pensie nu va scădea.

”Noi, în noua lege, primul lucru pe care l-am făcut este acela de a veni cu o formulă care să ne ducă în zona ca pentru muncă și contributivitate egale să ai un cuantum al pensiei egal, indiferent de legea pensiilor pe care ai ieșit. Beneficiezi de pensie din 1966 până astăzi, pentru că am avut stagii de cotizare diferite, atât stagii minime cât și stagii complete, am avut indici de corecție, am avut o legislație diferită în ceea ce privește pensiile. Și atunci principalul obiectiv al reformei este acela de a aduce echitate în sistemul public de pensii.

Alt obiectiv important al noii legi a pensiilor reprezintă creșterea sustenabilă, astfel încât și românii să aibă pensii decente, mai bune, respect după o viață de muncă. Dacă în Uniunea Europeană avem o medie de 13,6% din PIB pentru cheltuiala cu pensiile, în România, pensiile din sistemul public erau undeva la 9%. Acesta a fost și motivul pentru care am avut această bătălie de a fi gata cu legea pensiilor la timp, de a renegocia cu comisia astfel încât să eliminăm 9,4 din PIB și să putem să creștem pensiile românilor”, a explicat Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

Câți bani vor lua în plus

Totodată, sumele pe care românii le vor încasa după recalcularea pensiilor vor fi stabilite doar în baza unor anumite criterii. Un factor important la mărirea veniturilor îl constituie punctele de stabilitate.

”Punctele de stabilitate ne ajută în special să adecvăm pensiile cu venituri mici. De exemplu, în indemnizația minimă socială, avem 1,2 milioane de români. Avem și români care au intrat, din cauza faptului că au intrat prin pensie din invaliditate, poți intra în pensia de invaliditate chiar dacă ai o singură zi de muncă dar, din păcate, ai avut un accident de muncă, ți-ai pierdut capacitatea de muncă și obții pensie de invaliditate. Dar avem și români care au 35 de ani de cotizare pe salariul minim pe economie și care au tot 1281 de lei pensia minimă. Și atunci, pentru a face și aici o adecvare a pensiilor, am venit cu aceste puncte de stabilitate”, a mai spus Ministrul Muncii.

Vezi și: Recalcularea pensiilor, o capcană pentru aceşti pensionari. Cine ar putea primi mult mai puţini bani, de fapt

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Singurul loc din România unde poți sta în hamac la 200 de metri altitudine, între stânci
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro