În România se află un loc de o frumusețe aparte, dar nu doar destinația finală este de vis, ci și traseul până acolo. Lacul Scopoasa se află la doar 2 ore de București. Este o zonă pe care trebuie să o vizitați în timpul liber.
Lacul Scropoasa este o bijuteria naturală și a ajuns celebru pe rețelele de socializare datorită frumuseții sale, dar și traseelor care oferă priveliști de vis. Se află în inima Munților Bucegi, situat la o altitudine de 1197 metri.
Lacul are o lungime de 2,5 km și o suprafață strălucitoare ca un smarald, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care oamenii îl vizitează. Are o adâncime de 10-15 metri și o cădere impresionantă de 304 metri.
Pe lângă frumusețea lui, Lacul Scropoasa are și un rol foarte important. Construit în anul 1929 ca și lac baraj, scopul său principal era de a asigura regularizarea săptămânală a râului Ialomița.
Lacul Scropoasa și-a păstrat frumusețea de-a lungul anilor, iar în urmă cu ceva timp era una dintre cele mai populare destinații turistice din Munții Bucegi.
Pe atunci existau două unități de cazare foarte aproape de lac și locuri de camping. Din păcate, nu mai există posibilitatea de camping și nici unitățile de cazare nu mai există, motiv pentru care astăzi nu mai este atât de popular.
Cum am precizat și anterior, nu doar lacul este atracția principală, ci și traseele până la acesta. Lacul Scropoasa este înconjurat de numeroase obiective turistice și trasee pe care le puteți exploata. Iată câteva exemple:
Este considerată una dintre cele mai frumoase atracții din zonă, alături de Lacul Scropoasa, desigur. Este formată din șapte surse diferite de apă care se reunesc pentru a crea o cascadă uimitoare. Are o înălțime de circa 20 de metri.
Cascada este înconjurată de o pădure foarte mare, iar sunetul apei care cade poate fi auzit din depărtare. Există un traseu special care duce direct la cascadă și oferă peisaje de vis.
Sunt cunoscute pentru frumusețea lor naturală și drumețiile de alpinism. Sunt mai multe trasee marcate și amenajate, potrivite pentru toate nivelurile de dificultate.
Există și o legendă foarte interesantă legată de Cheile Zănoagei și Lacul Scropoasa. Se spune că tunelul care trece prin munte și face legătura cu Cheile Orzei a fost folosit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ca punct de trecere și adăpost.
Nu mulți știu că existe două tuneluri în jurul lacului, iar unul dintre acestea găzduiește o mare parte din mecanismul barajului.