01 apr. 2023 | 15:19

Carnea care nu are ce să caute pe grătar. Este o greșeală pe care o fac mulți oameni

Sănătate
Carnea care nu are ce să caute pe grătar. Este o greșeală pe care o fac mulți oameni
Specialiștii în grătare și pasiunea pentru o carne bine făcută

Vara, acel moment special al anului în care ieșim la un picnic și scoatem praful de pe vechiul grătar pentru a arde câteva fripturi și a servi niște pui la foc mediu. Există o mulțime de lucruri uimitoare pe care le poți face în curtea din spate, sau la un picnic, pe grătar și culegem recompensele gustoase. Dar sunt la fel de mulți care cred că tot ce este nevoie pentru a organiza un grătar de succes în curte este abilitatea de a cumpăra câteva fripturi și de a aprinde un foc. Dar, în același timp, trebuie să știm și care este carnea care nu are ce să caute pe grătar.

Specialiștii în grătare și pasiunea pentru o carne bine făcută

odată cu venirea verii, mulți dintre noi aleg să iasă la un picnic și un grătar la iarbă verde. Alțți, poate mai comozi, fac exact același lucru, dar în curtea proprie, dacă au norocul să stea la curte. Grătarul este o distracție clasică, deși sezonieră. Odată cu venirea vremii calde, apar și poftele de burgeri suculenți, frigărui de pui, porumb la grătar și fripturi la grătar.

Vezi și: De ce trebuie să pui sare peste cărbunii încinși, de fapt. Trucul „grătaragiilor” experimentați s-a aflat

Care este carnea care nu are ce să caute pe grătar

Atunci când vrei să pregătești carnea pentru un grătar de zile mari, trebuie să ai o mare grijă la ce fel de carne vrei să folosești. Fie că vorbim de carne de porc, de pui, sau chiar carnea pe care o pregătești pentru mici, trebuie să ai grijă, iar dacă te întrebi care este carnea care nu are ce să caute pe grătar, răspunsul este foarte simplu.

Când mergi la măcelar să-ți cumperi carnea trebuie să ai grijă să nu fie expirată sau stricată. Dacă e să cumperi carne tăiată, ai grijă să nu fie nici prea groasă dar nici prea subțire. În același timp, deși îți place grăsimea, carnea pentru grătar nu trebuie să fie una grasă, ai putea avea parte un mic incendiu.

Vezi și: Trucuri pentru un grătar perfect. Cea mai bună rețetă pentru a marina carnea și a nu arde grătarul

În afară de asta, există o grămadă de păcate capitale pe care nici nu știai că le comiți atunci când te afli în spatele arzătoarelor. Iată tot ce trebuie să știți despre cum să stăpâniți grătarul:

1. Folosești lichid de brichetă

Sigur, s-ar putea să-ți fie foame și să vrei ca focul să înceapă să ardă cât mai repede, dar e mai bine să se aprindă încet, încet și la roșu, apoi să se stingă. Obțineți o flacără frumoasă pe cărbune folosind ziare mototolite și așteptați ca acestea să devină complet gri înainte de a le întinde și de a vă apuca de grătar. De asemenea, ar trebui să acordați grătarelor grătarului timp să se încălzească odată ce cărbunele este gata să se încingă.

2. Prăjești fripturile proaspăt scoase din frigider

Specialiștii spun aceasta este greșeala nr. 1 pe care o fac oamenii atunci când își pregătesc fripturile sau alte tipuri de carne pentru grătar. În restaurant, ne place întotdeauna ca fripturile să ajungă la temperatura camerei, deoarece se obține un proces de gătire mai uniform. Dacă este prea rece, exteriorul se va arde și interiorul va fi puțin mai rar decât ar trebui să fie.

3. Folosești căldură directă tot timpul

Cu excepția cazului în care nu vrei să carbonizezi complet acele picioare de pui sau cotlete de porc, prăjește-le pe flacără și apoi dă-le ceva distanță după aceea. Ceea ce ne place să facem este să le ardem pentru a le da culoare, iar apoi să le mutăm într-o parte ușor mai rece a grătarului atunci când le prăjim.

Vezi și: Trucul bucătarilor celebri pentru friptura perfectă. Așa se gătește corect

4. Uiți să cureți grătarele

Bucățile de mâncare coapte și carbonizate nu adaugă o aromă ideală, așa cum unii oameni și-ar putea spune lor înșiși și altora. Cel mai bun moment pentru a freca acele grătare este atunci când este implicată o minimă unsoare de cot, imediat după ce ați terminat grătarul. Grăsimea încălzită și resturile de mâncare se vor răzui imediat și vă vor scuti de efort pentru data viitoare când doriți să faceți un grătar.

5. Nu ridici suficient de mult căldura

Practic, ai nevoie ca grătarele acelea să fie foarte fierbinți. Căldura mare ajută fripturile să adopte o crustă demnă de un restaurant de friptură, iar dacă grătarul nu este suficient de încins, ați putea sfârși prin a vă găti friptura la abur și toate sucurile vor scăpa, lăsându-vă cu o masă gri și tristă. Există mult spațiu în interiorul grătarului pentru ca căldura să se deplaseze înăuntru, așa că nu vă temeți de o temperatură ridicată.

6. Nu ar trebui niciodată să arunci și să întorci bucățile pe grătar

Specialiștii mai subliniază că nu ar trebui niciodată să arunci și să întorci bucățile pe grătar. Când așezi friptura pe un grătar sau o tigaie fierbinte, las-o în pace până când începi să vezi că se formează o crustă pe partea fripturii care este în contact cu grătarele grătarului, în jur de 3 sau 4 minute.

Acest lucru este valabil și pentru împunsături și înțepături , a pune presiune pe carne cu o spatulă sau o pereche de clești este aproape la fel de rău ca și cum ai înțepa-o cu o furculiță și ai lăsa să iasă tot sucul. Cu cât vă jucați mai puțin cu carnea, cu atât mai repede se va găti și cu atât mai bună va avea un gust mai bun.

Vezi și: Top 5 greșeli pe care le fac românii când prepară mici sau carne la grătar. Evită din acest moment

7. Gătești prea multe lucruri în același timp

Grătarele în curte sunt grozave și toate cele, dar când ai o groază de oameni de hrănit, presiunea crește. Iar asta nu se joacă bine pe grătar. În loc să abordați totul deodată și să vă înghesuiți cu hamburgerii, hot dogii, porumbul, kebabul până când unii sunt prea fierți și alții insuficient gătiți, rezumați-vă la a frige un singur tip de carne pe rând. În acest fel veți evita și contaminarea încrucișată și vă veți asigura că totul este gătit la perfecție.

8. Te joci de-a ghicitul cu carnea de pe grătar

Când vine vorba de gradul de coacere, trebuie să cunoști faptele. Să-ți înțepi friptura sau cotletul de porc pentru a testa cât de rară este nu este de bun augur pentru majoritatea, cu excepția cazului în care ești un bucătar profesionist.

În schimb, folosiți un termometru de carne încercat și adevărat pentru a fi 100% sigur de cât de gătită este carnea dumneavoastră. Deși ar trebui să fiți strategic atunci când înțepați bucățile: dacă o faceți prea devreme și pierdeți o mare parte din sucuri pe parcurs.

9. Dă fripturii și altor tipuri de carne un moment de odihnă

Specialiștii recomandă, de asemenea, să dai fripturii și altor tipuri de carne un moment de odihnă după timpul petrecut pe grătar. Îndepărtați carnea din tigaie și lăsați-o să stea timp de 10 minute înainte de a o tăia în lungul bobului, astfel încât sucurile să se redistribuie în interiorul fripturii, apoi feliați și presărați cu sare de mare suplimentară, și o puteți serviți. Ați depus toată această muncă grea, așa că nu o stricați tăind prea devreme. Îți promitem că, dacă ții cont de sfaturi, fripturile tale vor fi încă fierbinți după ce se vor odihni 10 minute.

Concluzie

Dacă nu ești un expert în a face grătare, acum ai aflat care este carnea care nu are ce să caute pe grătar și care sunt și celelalte greșeli pe care nu ar trebui să le faci, dacă șii cont de sfaturile noastre, bineânțeles. În rest, baftă la gătit și la cât mai mult soare, deși în aceste zile ANM nu prea ne încântă cu vești bune.

Digisport.ro
Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Ce ingrediente se regăsesc în salamul Victoria! Puțină lume citește eticheta produsului înainte să-l cumpere
EVZ.ro
Bridgerton, sezonul patru. Supriza pregătită pentru fanii serialului
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Ce mesaj i-a dat secretara de la Medicină fiului înainte de a se sinucide
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Lora, cu ochii în lacrimi înainte de nuntă. Ce a descoperit
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ungurii dau lovitura în România! Tun imens chiar la București
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
ȘOC TOTAL! Au MURIT pe CAPETE! Răsturnare MAJORĂ în RĂZBOI
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro