Trucuri pentru un grătar perfect. Cea mai bună rețetă pentru a marina carnea și a nu arde grătarul

Trucuri pentru un grătar perfect. Cea mai bună rețetă pentru a marina carnea și a nu arde grătarul
Trucuri pentru un grătar perfect. Cea mai bună rețetă pentru a marina carnea și a nu arde grătarul.

Sezonul grătarelor a debutat, de această dată o dată cu ieșirea din starea de urgență și nu de pe 1 mai ca de obicei. Ieșirea la iarbă verde trebuie să fie o experiență cât mai reușită, de aceea câteva trucuri nu vor face decât să facă un grătar perfect.

Trucuri pentru un grătar perfect. Cea mai bună rețetă pentru a marina carnea și a nu arde grătarul

Carnea nu trebuie să fie gătită rece, ea trebuie să fie adusă la temperatura camerei înainte ca aceasta să fie preparată. Dacă nu se respectă asta, carnea se poate arde la exterior până ajunge ca interiorul să se pătrundă.

Înainte să fie pusă carnea pe grătar, acesta trebuie să fie foarte bine încins, pentru ca rezultatul obținut să fie unul demn de Masterchef și să aibă și gust și aspect deopotrivă. Această etapă, ajută și în cazul în care grătarul nu este chiar curat.

Carnea nu trebuie să fie tăiată gros și nu trebuie să fie întoarsă des

Carnea trebuie să fie tăiată cât mai subțire, pentru a se pătrunde mai repede. Grosimea ideală este de aproximativ un centimetru. Bucata de carne trebuie să fie presată ușor cu mâinile până a ajunge la jumătatea grosimii originale, dacă vreți ca rezultatul final să fie fraged și cât mai aromat.

Pentru a se rumeni apetisant, carnea are nevoie de timp, de aceea este nevoie de răbdare. Nu este indicat ca aceasta să fie scormonită și întoarsă de pe o parte pe alta din 3 în 3 secunde. Nu trebuie grăbită facerea acesteia, nici prin presarea acesteia pe grătar, din cauză că își va pierde tot sucul.

Carnea nu trebuie să fie grasă și totul trebuie să fie igienic

Dacă carnea are exces de grăsime, aceasta va curge pe cărbuni și totul se afumă. Înainte să fie pusă pe grătar, cărnii i se va îndepărta grăsimea, pentru a nu păți asta. O altă variantă ar fi cea în care, în cazul unei bucăți mai groase de carne, aceasta să fie semipreparată un pic înainte, pe o plită.

Igiena alimentară nu trebuie neglijată nici atunci când se gătește în aer liber. Farfuriile folosite trebuie să fie curate și nu se adaugă niciodată marinata folosită pentru carnea crudă peste cea gătită.

Bol cu carne pusă la marinat pentru grătar.
Trucuri pentru un grătar perfect. Cea mai bună rețetă pentru a marina carnea și a nu arde grătarul.

Grătarul trebuie aromatizat și preparatele gătite la timpul lor

Un plus de gust fripturii va da grătarul uns cu ceapă sau usturoi, atunci când este încins. Dacă există mai multe tipuri de preparate care urmează să fie puse pe grătar, acestea se vor pune în următoarea ordine:

  • porc,
  • pui,
  • mici,
  • legume.

Grătarul trebuie să fie mereu supravegheat și curățat

Pentru a nu găsi grătarul carbonizat, este nevoie ca acesta să fie supravegheat în permanență.

Pentru a prelungi durata de viață al grătarului, acesta trebuie curățat după fiecare folosire, cât mai bine posibil, fără a crede că resturile vor arde și dispărea miraculos.