De ce trebuie să pui sare peste cărbunii încinși, de fapt. Trucul „grătaragiilor” experimentați s-a aflat

De ce trebuie să pui sare peste cărbunii încinși, de fapt. Trucul „grătaragiilor” experimentați s-a aflat
De ce e bine să pui sare peste cărbunii încinși?

Vine sezonul grătarelor! Românii cred că sunt experți în asta, dar cu siguranță puțini știu trucul special de mai jos. Care este motivul pentru care trebuie să pui sare peste cărbunii încinși? La ce te ajută asta și de ce trebuie să procedezi astfel? Cu siguranță vei simți diferența la grătarul de duminică. Prietenii și familia vor cere a doua porție cu siguranță. Cum trebuie să procedezi?

Truc util pentru grătar: pune sare peste cărbunii încinși

A venit căldura, iarba verde din curtea din spate ne inspiră sau locurile amenajate abia așteaptă să fie cuprinse de râsete, voie bună și mirosul de la grătare. Românii adoră ca într-o duminică să iasă la un grătar alături de familie și prieteni.

În toată această poveste importante sunt și preparatele pe care urmează să le consumăm. Există însă și momente în care mâncarea nu iese la fel de bună cum ne-am aștepta. Un truc fantastic pentru asta este să pui sare peste cărbunii deja încinși.

Carnea se poate strica pe grătar chiar dacă a fost pusă într-un amestec plin de condimente și ulei de măsline. Bucățile iau contact direct cu căldura și cu flăcările, lucru greu de echilibrat, mai ales că în tot procesul grăsimea cade peste cărbunii care se încing mai tare.

Mulți oameni stropesc zona cu apă sau vin, dar asta nu îmbunătățește deloc gustul grătarului, ba chiar diminuează puterea calorică a cărbunilor și scade astfel intensitatea.

Dacă alegi să presari puțină sare deasupra lor, vei observa cum ea va începe să se încălzească și să țină focul în frâu. Ea menține temperatura și împiedică grăsimea să reducă întreaga cantitate de cenușă care zboară.

Ce mai poți face pentru un grătar perfect?

De asemenea, în modul acesta carnea nu se va mai arde. Specialiștii recomandă să nu înțepi carnea în timpul gătirii pentru că în modul acesta sucul ei natural va dispărea și o vei pune uscată și fadă în farfurie.

Este util să întorci bucățile cu ajutorul unui clește de bucătărie sau unii oameni chiar se folosesc de mâinile pentru a face asta. Există totuși riscul să te arzi sau să scapi carnea dacă alegi varianta a doua.

Dacă prepari o bucată de carne ce are nevoie să stea mai mult pe grătar, este indicat să o acoperi cu staniol sau foaie de copt pentru mai bine din jumătatea procesului.

Unge produsul preferat cu puțină miere amestecată cu diferite sosuri și alte condimente și lasă-o să se frigă pe grătar fără nicio folie deasupra.