Carmen Iohannis, în doliu. Soția președintelui a făcut totul public

Carmen Iohannis, în doliu. Soția președintelui a făcut totul public
Soţia preşedintelui României este în doliu. Ce a postat Carmen Iohannis pe pagina sa de Facebook

Carmen Iohannis este în doliu. Prima Doamnă a României a făcut totul public pe pagina sa de Facebook, iar comentariile au apărut imediat.

Soţia preşedintelui României, în doliu

Tragedia de sâmbătă seară, de la Piatra Neamţ, stârneşte valuri de reacţii pe reţelele de socializare. Zece pacienţi care erau infectaţi cu noul COVID-19 au murit într-un incendiu devastator, la Spitalul Judeţean. Deşi Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familiile celor decedaţi, soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, a dorit să îşi exprime părerea de rău pentru cele întâmplate punând doliu pe pagina sa de Facebook. Aşa cum era de aşteptat, internauţii au reacţionat imediat.

„E noapte-n sufletele noastre, luminița speranței se stinge cu zi ce trece”. „Bunul Dumnezeu să-i odihnească în pace!”. „Dumnezeu să-i ierte şi să-i odihnească în pace !”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de români.

Sâmbătă seară, preşedintele României a transmis familiilor îndoliate un mesaj prin care îşi exprimă condoleanţe.

„Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”, transmite președintele Klaus Iohannis în mesajul postat pe Facebook.

Soţia preşedintelui României este în doliu. Ce a postat Carmen Iohannis pe pagina sa de Facebook
Soţia preşedintelui României este în doliu. Ce a postat Carmen Iohannis pe pagina sa de Facebook

DSP: “Secţia ATI a fost reconfigurată fără aviz”

Incendiul de la Piatra Neamţ aduce aminte de alte două cazuri care au şocat România: tragedia de la Maternitatea Giuleşti (2010) şi cea din clubul Colectiv (2015). Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a comunicat că secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost reconfigurată în ziua incendiului fără să fie cerut un aviz.

“Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu pături au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, se arată în comunicatul DSP Neamţ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI