Soția eroului de la Piatra Neamț rupe tăcerea. Ce i-a spus Cătălin Denciu, după tragedie

Soția medicului Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț, a povestit ce a vorbit cu acesta după incendiu

Soția medicului erou de la Piatra Neamț a relatat dialogul cu soțul ei, înainte ca acesta să fie transportat la spitalul din Iași.

Soția medicului eroului de la Piatra Neamț, primul dialog cu soțul ei după incendiu: „Era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îngrozit/  – Eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau –  îmi spunea”

Medicul Ioan Cătălin Denciu, care era de gardă sâmbătă seară la Spitalul Județean Piatra Neamț când a izbucnit incendiul, a fost grav rănit încercând să scoată din flăcări pacienții internați la secția ATI. Acesta a fost transportat la un spital din Iași, apoi adus la București, la Floreasca, iar duminică dimineața a plecat cu un avion militar la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles. Medicul are arsuri pe 40% din suprafața corpului, majoritatea de gradul 2-3. Este conștient și cooperează, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Soția medicului a vorbit pentru Observator despre primele momente în care a putut lua legătura cu partenerul său și despre groaza trăită de acesta în încercarea de a-i salva pe bolnavi.

Un incendiu a pornit sâmbătă seară în secția ATI din incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț

„Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare”

„Se interesează toţi de el şi doamna ambasador şi toată lumea. Pe mine nu mă interesează astea, vreau să primească atenţia medicală pe care cu siguranţă o va primi acolo şi să se întoarcă acasă viu şi sănătos cât se poate. Colegii se mobilizaseră şi începuseră să caute soluţii în străinătate, ştiind exact care sunt condiţiile şi şansele pe care le are un pacient, mare ars, cum spunem noi în ţara noastră şi atunci soluţia domnului ministru a venit să ne ajute, să nu mai căutăm noi disperaţi soluţii în afară”, a povestit aceasta.

„Pentru mine nu contează, exact asta i-am spus înainte de a pleca, nu avem nevoie de un erou, avem nevoie de un soţ, un tată. Ştiu că şi-a făcut meseria asta şi sper să şi-o facă în continuare cu dedicaţie, prea multă dedicare uneori pentru ce oferă sistemul medicla din ţara noastră. Era încrezător, el era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: „Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau”. Are mâinile arse, era înfăşurat în folie protectoare. A fost o chestiune de secunde, de groază, carnagiu ce a fost acolo”, a continuat femeia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI