11 apr. 2022 | 13:42

Care sunt diferențele dintre electronicele refurbished și cele second-hand. Mulți au greșit până acum

Utile
Care sunt diferențele dintre electronicele refurbished și cele second-hand. Mulți au greșit până acum
Produse refurbished vs. produse uzate

Produsele electronice second-hand nu sunt la fel cu electronicele refurbished. Există diferențe între cele două tipuri. În principiu, există trei tipuri de stare a produselor atunci când vine vorba de acest gen de produse. De la termenele de garanție și până la componente, accesorii și speranța de viață, toate aceste aspect diferențiază electronicele refurbished și cele second-hand.

Diferența dintre electronicele refurbished și cele second-hand

Un articol refurbished este probabil să fi fost folosit și fie returnat ca fiind folosit, fie returnat ca fiind defect. Dispozitivul va fi supus apoi unui test de diagnosticare și se vor efectua toate reparațiile necesare. Produsul este curățat temeinic și este reambalat pentru vânzare.

Pentru a vă încuraja să cumpărați un produs refurbished, se va adăuga adesea o nouă garanție. Deseori, garanția nu este la fel de cuprinzătoare ca în cazul unui produs nou, dar oferă liniște sufletească în cazul în care ceva nu merge bine. Cu toate acestea, ar trebui să verificați durata și termenii garanției, deoarece acestea diferă de la un comerciant la altul.

Se poate spune că produsele refurbished și cele second-hand sunt la fel. Ambele au fost folosite și nu cumpărate noi. Cu toate acestea, produsele refurbished diferă de cele second-hand, deoarece acestea sunt verificate și revizuite.

Bunurile refurbished sunt testate minuțios din punct de vedere calitativ și funcțional și, dacă este necesar, piesele sunt înlocuite sau reparate. Apoi, dispozitivul este curățat și datele sunt șterse. Software-ul este actualizat la cea mai recentă versiune.

Produsele refurbished sunt adesea vândute cu o garanție de cel puțin 3 luni

De multe ori, se oferă și accesorii noi, dar cea mai importantă diferență este garanția. De obicei, produsele second-hand sunt oferite fără garanție sau cu o garanție limitată, deoarece nu au fost verificate, iar vânzătorul nu poate risca să ofere o garanție lungă.

Electronicele la mâna a doua tind, de asemenea, să fie vândute de către utilizatorii finali pe site-uri precum ebay. Produsele refurbished sunt adesea vândute cu o garanție de cel puțin 3 luni.

Comercianții care oferă astfel de produse furnizează și o garanție de până la 3 ani. Așadar, produsele refurbished oferă un sentiment de siguranță. Un produs la mâna a doua este adesea vândut chiar de către utilizator, fără garanție sau altă formă de siguranță.

Dacă sunteți în căutarea unui telefon second-hand, de exemplu, nu trebuie să umblați pe ebay sau pe rețelele de socializare și nici să vă asumați vreun risc, deoarece puteți cumpăra online un telefon refurbished de la magazinele care au astfel de produse, oferindu-vă și o minimă garanție.

Produse refurbished vs. produse uzate

În cele mai multe cazuri, un produs refurbished va costa mai mult decât unul folosit. În orice caz, ambele vor fi cu siguranță mai ieftine decât cele noi. S-ar putea chiar să obțineți o ofertă mai bună cu un desktop sau un laptop folosit dacă persoana care îl vinde l-a readus la setările originale din fabrică și dacă a fost bine îngrijit.

Totuși, calculatoarele refurbished, de exemplu, tind să fie mai fiabile, mai ales dacă le cumpărați online. Deoarece majoritatea companiilor care le vând cer ca acestea să fie construite la un anumit standard, diagnosticate și să li se înlocuiască orice piesă defectă, ele vor funcționa în general la fel de bine ca un computer nou.

Multe companii sunt specializate în vânzarea de electronice refurbished și aproape toate oferă garanții pentru lucrările care au fost efectuate asupra lor. Cu excepția cazului în care nu faceți o ofertă excelentă, aceasta este de obicei calea de urmat.

Concluzie

Deși ar putea să vă tenteze să cumpărați produse electronice second-hand, datorită prețului mai mic, s-ar putea să aveți ghinionul să nu funcționeze.

În cazul celor refurbished, există șansele să se mai poată face ceva, mai ales dacă sunt cumpărate din magazine specializate, și, bineînțeles, dispuneți și de garanția minimă de e luni, sau chiar de 3 ani.

Recomandarea este să studiați cu atenție și să optați pentru un produs sigur, chiar refurbished sau second-hand.

Parteneri
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia
Redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Traian, cuceritorul Daciei. Cenușa lui a fost împrăștiată într-un loc important pentru români
Click.ro
Județul cu cea mai scumpă apă potabilă din România: metrul cub costă peste 10 lei, fără TVA. Unde e cel mai mic preț
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Ororile la care a fost supusă Monica Gabor la 16 ani, când a ajuns pe mâna interlopilor. Ce s-a întâmplat cu cel care a vândut-o pentru 1.000 de dolari
Unica.ro
Hunedoara renaște. Cine a decis să investească în fosta perlă a siderurgiei
EVZ.ro
Bănel Nicoliță, surprins de ziua lui de naștere! Cine l-a așteptat acasă, la miezul nopții
Spynews
UE ne va da ordin. Victorie istorică pentru Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar de avocata sa
Capital.ro
Cum arată și cât te costă să dormi în casa lui Tudor Chirilă, la Porumbacu de Sus. Imaginile sunt idilice: iubita lui a pus murături pentru turiști, el face tabere de creație, iar copiii se bucură de natură
Avantaje
SE SCHIMBĂ TOT în legea pensiilor! ANUNȚ OFICIAL
Mediaflux
Marian Drăgulescu se căsătorește! Fostul sportiv a anunțat data la care va avea loc marele eveniment 
Spynews.ro
Motivul pentru care Cuza de la Noaptea Târziu a refuzat să își viziteze părinții timp de 2 ani. Ce s-a întâmplat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro