Cântărețul care a ignorat regulile în pandemie. A susținut un mega-concert la Baia Mare

Cântărețul care a ignorat regulile în pandemie. A susținut un mega-concert la Baia Mare

În plină pandemie artistul a susținut susținut un concert cu public în Baia Mare, deși autoritățile județene au interzis orice eveniment public, în spații închise sau deschise.

Cântărețul a susținut un mega-concert în Baia-Mare

Grigore Leșe a promovat evenimentul cultural „Dor de rost” pe rețelele de socializare și urma să aibă loc în spațiu liber. Autoritățile județene din Maramureș au decis interzicerea evenimentelor, publice sau private, în spațiu închis sau deschis.

Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, partener la eveniment, a anunțat că evenimentul este anulat, însă pe pagina de socializare rapsodul din Țara Lăpușului a răspuns a anunțat că evenimentul are loc. Într-un clip postat pe internet se arată imagini din timpul concertului, care a avut loc într-o sală de evenimente privată, conform imaginilor publicate de vasiledale.ro.

Poliția cercetează cazul

După ce imaginile au fost făcute publice, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a arătat că poliția urmează să facă cercetări.

„Având în vedere imaginile apărute pe rețelele de socializare de la spectacol, s-a solicitat poliției să se verifice situația și să ne comunice măsurile dispuse. Acestea sunt în derulare și vă vom comunica toate informațiile”, arată CJSU, potrivit Cancan.ro.

Concertul din 2018


Nu este pentru prima dată când Grigore Leșe se află în mijlocul unei controverse. În urmă cu aproximativ doi ani, cântărețul a mai susținut un concert chiar în orașul Târgu Lăpuș, pe care, însă, l-a întrerupt și a refuzat să mai cânte, deranjat de o femeie care a intrat în sală după începerea spectacolului. Acesta a continuat, totuși, după ce a ținut un discurs aprins pe scenă și imaginile au ajuns virale pe internet.

”Dincolo de datele organizatorice despre care nu vreau să comentez, am așteptat calm și disciplinat un număr considerabil de ore să pot intra în scenă. Mult peste ora inițială a începerii concertului. Am intrat în scenă, am început concertul. Apoi, l-am întrerupt, izbucnind într-un moment de tensiune, de oboseală, de neînțelegere a actului meu artistic în acest context.

Grigore Leșe, concert în pandemie
Grigore Leșe a susținut un concert în pandemie

Regret faptul că atitudinea mea a fost interpretată greșit. Contextul în care m-am exprimat a fost unul care mă face să readuc în atenție o problematică tot mai prezentă în sălile de concert de la noi – conduita pe care trebuie să ne-o asumăm în egală măsură, artiști și public, atunci când construim un act cultural. Chiar dacă uneori e vorba de ai noștri, cei de acasă. De la punctualitate, până la vestimentație și terminând cu folosirea telefoanelor mobile în timpul unui spectacol. Atât noi, cei din scenă, cât și publicul”, scria cântărețul Grigore Leșe pe pagina sa de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI