Când va folosi Vladimir Putin armele nucleare, de fapt. Intenția lui, dată de gol: „O facem deschis, o spunem public”

Când va folosi Vladimir Putin armele nucleare, de fapt. Intenția lui, dată de gol: „O facem deschis, o spunem public”
Când va folosi Vladimir Putin armele nucleare, de fapt.

Când va folosi Vladimir Putin armele nucleare, de fapt. Valentina Matvienko, o apropiată a preşedintelui Vladimir Putin, a făcut precizări într-o conferință de presă susținută azi. Ea a declarat că Rusia este o „țară civilizată” care știe că un război nuclear înseamnă „sfârșitul planetei noastre”.

Când va folosi Vladimir Putin armele nucleare, de fapt

Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei și o apropiată a lui Vladimir Putin a declarat că Rusia a stabilit „în mod precis şi strict cazurile exclusive în care acestea pot fi utilizate doar ca răspuns (Să dea Domnul ca asta să nu se întâmple niciodată!) la un atac nuclear”.

Aceasta a precizat că Kremlinul va folosi armele nucleare numai în cazul unui atac nuclear asupra sa și a susținut că Rusia este o „țară civilizată”, conștientă că un război nuclear înseamnă „sfârșitul planetei noastre”.

„Ne comportăm ca o ţară civilizată şi o facem deschis, o spunem public şi respectăm cu stricteţe angajamentele asumate şi facem totul pentru ca aşa ceva să nu se întâmple”, a mai adăugat ea.

”Inadmisibil” să se vorbească despre un atac nuclear

Totodată, șefa Senatului rus a declarat că consideră „inadmisibil” să se vorbească despre posibilitatea unui atac nuclear.

„Orice persoană sănătoasă la cap, mai ales dacă este politician, înţelege că un război nuclear (…) este sfârşitul civilizaţiei umane, pur şi simplu sfârşitul planetei noastre”, a subliniat Valentina Matvienko.

Ea a adăugat că este vorba despre o evoluţie a evenimentelor „care nu pot fi nici discutate şi nici imaginate în cel mai negru coşmar”, a spus aceasta.

Dmitri Medvedev, fostul preşedinte rus şi vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, este unul dintre cei care recurge la ameninţări atunci când se referă la armele nucleare ruseşti. Recent a susținut că „ideea de a pedepsi ţara cu cel mai mare potenţial nuclear este absurdă în sine. Şi creează o potenţială ameninţare la adresa existenţei umanităţii”.

Declaraţia preşedintei Senatului rus Valentina Matvienko a intervenit pe fondul ameninţărilor cu un atac nuclear, proferat de propaganda rusă, împotriva Occidentului, a notat presa din Ucraina.

Postul de televiziune ucrainean TSN a relevat că la postul televiziunii oficiale ruse Rossia-1, moderatoarea Olga Skabeeva şi invitaţii săi invocă posibilitatea unor atacuri nucleare împotriva ţărilor occidentale, împotriva NATO.

Azi, Rusia a confirmat că a atacat din nou cu rachete Insula Șerpilor și spune că a ucis mai mulți miliari care încercau să arboreze steagul Ucrainei pe insulă.