Rusia, amenințări directe privind posibile atacuri asupra Moldovei: „Oamenii noștri sunt acolo”

Rusia, amenințări directe privind posibile atacuri asupra Moldovei: „Oamenii noștri sunt acolo

Viktor Vodolatski, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, a tras un semnal de alarmă privind lipsa securității din Republica Moldova în perioada următoare. Omul lui Putin a transmis că armata de lângă Transnistria este gata în orice moment să apere zona, în cazul atacurilor venite din partea inamicului.

De cine ar putea fi atacată Moldova

Viktor Vodolatski, care este și general al armatei ruse, a avertizat autoritățile din Chișinău cu privire la un posibil act nebunesc din partea armatei ucrainene, care ar putea pune la cale un atac în zona Transnistriei. În ciuda semnalelor de alarmă trase de oficialul Rusiei, acesta dă asigurări legate de apărarea Transnistriei de către soldații ruși, indiferent de ce atac ar fi îndreptat către Chișinău.

Prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI a vorbit despre niște informații pe care președintele Moldovei le-ar cunoaște, dar nu dorește să le facă publice.

„Faptul că Zelenski va lovi Transnistria este o prostie a unui nebun, un bolnav. Nu o va lovi niciodată, nu se va întâmpla. Contingentul pe care îl avem acolo va ține piept oricărei forțe sau mijloace, dar, firește, vom ajuta. Pentru că oamenii noștri sunt acolo, armata noastră rusă, și nu o vom părăsi. Și Maia Sandu [președintele Moldovei] știe despre asta și, prin urmare, nu face astfel de declarații”, a transmis Viktor Vodolatski în cadrul unui interviu pentru agenția rusă de știri Tass, potrivit g4media.ro.

Agenția de presă rusă a ținut să reamintească despre incidentele petrecute în luna aprilie, în Transnistria, atunci când toate țările occidentale au acuzat Rusia pentru seria de explozii care au avut loc la așa-zisul Minister al Securităţii de Stat din Tiraspol, când de fapt, ar fi fost vorba de atacuri subversive ale Ucrainei sau Chișinăului.

Anunțul lui Volodimir Zelenski privind un posibil atac al Transnistriei

În urmă cu o săptămână, liderul ucrainean a avertizat că ar putea răspunde cu o lovitură, în cazul unei posbile amenințări din Transnistria. Avertismentul lui Volodimir Zelenski a venit în cadrul unei conferințe comune cu Maia Sandu, prezentă la Kiev. Pe fondul acestor afirmații, reprezentanții Rusiei au venit cu avertismentul privind riscul unui posibil atac al Moldovei.

„Acest lucru este foarte important pentru ambele țări. Am discutat această problemă, astăzi, cu doamna președinte. Nu cred că există pericolul unor atacuri din Transnistria împotriva Ucrainei. Dacă vor fi, vor comite o mare greşeală. Noi primim de acolo anumite semnale care sunt foarte neplăcute.

Dar acei oameni trebuie să conştientizeze că se află în Transnistria, teritoriul Republicii Moldova. Un atac din partea Transnistriei nu va fi pentru noi o lovitură, ci o palmă, și cu siguranță vom răspunde cu o lovitură”, a anunțat Zelenski.