Volodimir Zelenski, despre victoria obținută împotriva lui Vladimir Putin: „În sfârșit, a început să funcționeze”

Volodimir Zelenski, despre victoria obținută împotriva lui Vladimir Putin: „În sfârșit, a început să funcționeze
Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

Vești bune de pe câmpul de luptă din partea Ucrainei. Volodimir Zelenski a anunțat în mesajul său nocturn despre reușitele obținute de armata sa datorită ajutorului oferit de Occident. Liderul ucrainean a lăudat performanțele armatei sale, care a reușit să lovească ținte importante pentru logistica Rusiei, reușind să afecteze potențialul ofensiv al țării.

Volodimir Zelenski, recunoscător Occidentului

După repetate cereri îndreptate către Occident privind trimiterea de muniție, liderul ucrianean se declară mulțumit de armele de precizie primite, susținând că acestea au o eficiență excelentă în fața inamicului. Liderul ucrainean a făcut un anunț îmbucurător în contextul războiului din Ucraina, anunțând că soldații săi au folosit armele de înaltă precizie mult așteptate pentru a ataca diferite depozite ale Rusiei în care armata avea ascunsă muniție, reușind astfel să contraatace ofensiva trupelor lui Putin.

„În sfârșit, artileria a început să funcționeze cu putere cu ajutorul armelor pe care le primim de la partenerii noștri. Iar precizia lor este exact ceea ce este necesar”, a spus Zelenski, potrivit Sky News.

În cadrul aceluiași mesaj, Volodimir Zelenski a anunțat despre atacul Rusiei asupra Universității Pedagogice, considerat un act de barbarie, având în vedere faptul că o instituție educațională a fost distrusă în contextul unui conflict military. Acesta l-a numit pe Putin „inamic al umanității”, dând asigurări că în cele din urmă, va reuși să recucerească și să recontruiască tot.

“Astăzi, la Harkiv, Universitatea Pedagogică a fost distrusă într-un atac cu rachetă al ruşilor, clădirea principală, sălile de lectură, muzeul universităţii, biblioteca. Asta caracterizează sută la sută invazia ruşilor.

Dacă vorbim despre definiţia barbariei, acest atac este cel mai potrivit. Doar un inamic al civilizaţiei şi umanităţii poate face astfel de lucruri, atacuri cu rachetă asupra unei universităţi, o universitate pedagogică. Însă indiferent cât vor încerca inamicii să ne prindă, nu vor reuşi. Vom rezista. Şi vom reface totul”, a adăugat el.

„Rușii au blocat orice posibilitate ca oamenii să știe adevărul”

Volodimir Zelenski i-a rugat pe toți cei care se află în zonele ocupate de ruși să relateze despre tratamentele la care sunt supuși, fiind introdusă cenzura. Aceștia, practic, nu mai au dreptul la libertatea de exprimare și nici la acces informațional, fiindu-le înrerupt accesul la rețele sociale, inclusiv YouTube.

“Astăzi, publicul a descoperit că în sudul ţării noastre, în zonele ocupate, accesul la reţelele speciale, la mesagerii şi YouTube a fost oprit. Forţele ruse au blocat orice posibilitate ca oamenii să ştie adevărul despre ce se întâmplă şi despre potenţialul nostru, care creşte treptat”.

În final, Zelenski le-a promis ucrainenilor că nu va accepta pierderea acestor teritorii, urmând să lupte pentru recucerire.

“Nu vom ceda pământul nostru – întregul teritoriu suveran al Ucrainei va fi ucrainean. Oamenii trebuie să ştie asta. (…) Ocupanţii n-ar trebui să creadă că timpul lor pe aceste pământuri este lung şi că superioritatea artileriei lor este eternă.

Fiecare criminal, torţionar şi violator rus care a venit pe pământul nostru va fi tras la răspundere. Şi nu contează cât va dura asta. Nu va exista linişte pentru ocupanţi”, a mai spus Zelenski.