02 mart. 2023 | 13:33

Când trebuie să bei cafeaua, de fapt. Greşeala care te poate îmbolnăvi

Sănătate
Când trebuie să bei cafeaua, de fapt. Greşeala care te poate îmbolnăvi
Nimic nu se compară cu o ceașcă de cafea dimineața!

Una din marile plăceri ale dimineții tale, cu siguranță este o ceașcă de cafea fierbinte și aromată, sau, peste zi când te simți obosit, iei decizia de a te revigora cu o altă ceașcă de cafea. Dar, s-ar putea să te simți rău după ce bei cafeaua în mod haotic. Dar, de-asta suntem aici, să-ți spunem când trebuie să bei cafeaua, de fapt și care este greşeala care te poate îmbolnăvi.

Nimic nu se compară cu o ceașcă de cafea dimineața!

Cofeina este un drog destul de puternic. Poate ajuta la concentrare, energie, performanță, chiar și la calitatea somnului. Dar există unele părți negative ale cofeinei pe care majoritatea oamenilor nu le iau în considerare până când nu le simt pe propria piele, și vorbim aici de greața și durerile de cap, care sunt efecte secundare comune ale acestei licori.

După cum bine bănuim că știi cafeaua îți poate deranja stomacul, deși pentru milioane de oameni din întreaga lume, rutina lor zilnică este incompletă fără o cană de cafea. Mirosul cafelei care se prepară dimineața este singurul motiv pentru care mulți dintre noi se ridică din pat dimineața.

Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta unele efecte secundare negative de la ceașca de cafea de dimineață. Este adevărat, cafeaua îi poate lăsa pe unii oameni cu o senzație de greață, în special pe cei care ajung la prima, a doua sau a șasea ceașcă înainte de a lua prima masă a zilei.

Vezi și: Adevărul despre băuturile energizante. Ce se întâmplă când cofeina întâlnește taurina

Dar dacă ți-am spune că aceste simptome pot fi ușor de remediat ? Citește mai departe pentru a afla când trebuie să bei cafeaua, de fapt, care este greşeala care te poate îmbolnăvi, dar și despre câteva sfaturi pentru a nu te mai simți rău după cafea.

Ce spun medicii despre când trebuie să bei cafeaua, de fapt

Unii dintre noi, printre care și autorul acestui articol, dimineața nu facem altceva decât să bem o ceașcă de cafea proaspătă și fierbinte. Da, este adevărat, îți dă o senzație revigorantă, dar aici apar problemele, și încercăm să le explicăm, conform unor cercetări amănunțite ale unui grup de experți (fani ai cafelei), și care încearcă să ne dezvețe de aceste obiceiuri cu adevărat dăunătoare.

Un prim aspect, și așa cum ne tot bătea bunica la cap, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar în condițiile în care avem prostul obicei de a înlocui micul dejun cu o ceașcă de cafea, lucrurile se complică. Experții spun că majoritatea băutorilor de cafea deprind cel puțin 4 obiceiuri nesănătoase, și anume:

  1. ceașca de cafea în loc de micul dejun,
  2. băutul de cafea ușoară și foarte dulce,
  3. consumul de cafea în loc de apă,
  4. consumul de cafea pe tot parcursul zilei și al nopții.

 

Vezi și: De ce să nu pui niciodată zahăr în cafea. Greşeala care te pune în pericol, nu ţi-ar fi trecut prin cap asta

Acum, dacă ar fi să detaliem aceste patru obiceiuri nesănătoase, legate de când trebuie să bei cafeaua, am constata că cercetările experților asupra acestui tip de comportament aduc și justificările și argumentele solide, mai ales în ceea ce privește sănătatea. Dar, o primă concluzie, și tot pe puncte, ar fi următoarea:

  1. micul dejun și apoi ceașca de cafea,
  2. băutul de cafea ușoară și cu mai puțin zahăr (oricum cafeaua recomandată este fără),
  3. să bem apă în loc de cafea,
  4. să rezumăm consumul la o sigură ceașcă de cafea, și aia după masa de dimineață.

 

Care este greşeala care te poate îmbolnăvi

În afară de recomandările despre când trebuie să bei cafeaua, mai sunt alte câteva lucruri pe care le poți face, mai ales dacă ai acele stări despre care vorbeam ceva mai devreme, acele stări de rău, după cum urmează:

1. Să nu te hidratezi corect

Să bei un pahar de apă imediat ce te trezești te poate ajuta să te simți mai energic și, de asemenea, te va hidrata înainte de a bea prima ceașcă de cafea tare. Bea cel puțin la fel de multă apă ca și cafeaua pentru a atenua orice senzație de rău.

2. Să nu-ți cunoști sistemul digestiv

Modul în care sistemul tău digestiv interacționează cu cofeina variază de la o persoană la alta. Cofeina și acizii sunt principalii factori din cafea care pot provoca un oarecare disconfort sistemului tău digestiv.

Diverșii acizi care se găsesc în cafea contribuie la gustul general al cafelei. Cu toate acestea, aciditatea din cafea, mai ales atunci când este consumată pe stomacul gol, vă poate provoca o ușoară stare de greață. Acești acizi vă pot irita mucoasa stomacului și vă pot provoca senzații de greață, arsuri la stomac sau reflux acid.

Dacă-ți dai seama că sești sensibil la o aciditate ridicată, optează pentru o cafea neagră prăjită. Prăjiturile mai închise la culoare au, în general, o aciditate scăzută, iar substanțele chimice care apar în timpul procesului de prăjire pot ajuta la împiedicarea acidității stomacale.

3. Să bei cafea pe stomacul gol

Înlocuirea micului dejun cu cafea nu este niciodată o idee bună, chiar și atunci când te grăbești. Deși poate părea cea mai logică idee pentru a-ți lua doza de cofeină, te poate face să te simți mai rău.

Pentru a preveni orice senzație de rău, asigură-te că mănânci ceva înainte de a lua prima înghițitură. Mâncarea te va ajuta să absorbi cafeaua și-ți va permite să digeri cofeina și acidul într-un ritm mai lent decât dacă ai bea pe stomacul gol.

4. Să folosești îndulcitorii artificiali la ceașca de cafea

S-ar putea să vrei să te mai gândești o dată data viitoare când te întinzi după acel îndulcitor cu zero calorii. Îndulcitorii cu zero calorii sunt artificiali, ceea ce înseamnă că este posibil să ingerezi ingrediente dăunătoare. Îndulcitorii îți agită adesea bacteriile intestinale și, la rândul lor, duc la situații potențial dezordonate cu funcțiile tale corporale.

Încearcă să bei cafeaua fără niciunul dintre acești îndulcitori artificiali și vezi dacă face vreo diferență în ceea ce privește felul în care te simți. Dacă nu o poți bea neagră, experimentează cu alternative precum un extract de frunze de stevia, un strop de scorțișoară sau cacao.

5. Să faci exces de creme artificiale în ceașca de cafea

Cremele fără lapte, cu conținut scăzut de grăsimi și cele artificiale nu sunt cu mult mai bune decât îndulcitorii artificiali cu care le asortezi. Aceste creme tind să includă ingrediente nocive, cum ar fi siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză, uleiuri hidrogenate, agenți de îngroșare și alte ingrediente nenaturale și dăunătoare. Fosfatul de dipotasiu, de exemplu, un ingredient folosit pentru a descompune aciditatea cafelei, poate duce de fapt atât la greață, cât și la diaree. Calciul va compensa aciditatea.

Dacă preferi un gust mai fin, sau dacă aciditatea îți face rău, optează pentru un lapte sau o cremă complet naturală. Dacă te simți curajos, renunțăi cu totul la ingredientele suplimentare. Cu cât bei mai multă cafea neagră, cu atât mai mult vei începe să guști notele de aromă din prăjirea în sine, pe care poate le-ai pierdut.

Concluzie

Indiferent cât de mult îți place cafeaua, ar fi cazul să ai grijă când și cum o bei, nu de alta, dar există riscul să nu-ți faci bine cu mâna ta. Acum știi când trebuie să bei cafeaua, de fapt. Tot ce ai de făcut este doar să ții cont de recomandări.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre noua lui parteneră
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Este o veste devastatoare. Un celebru actor a murit la doar 38 de ani
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro