Aparent ușor de făcut, maioneza este bună la multe alte mâncăruri. Dar, poate din grabă, sau din alte motive, puține gospodine știu când trebuie să adaugi, de fapt, muștarul în maioneză. Din păcate asta este greșeala care strică tot gustul, de asta se taie repede.
Potrivit Statista, în 2021, a reușit chiar să doboare ranch-ul și ketchup-ul ca fiind condimentul preferat al americanilor, ceea ce este o realizare impresionantă. Cea mai mare parte a maionezei consumate este cumpărată din magazin.
Desigur, nimic nu este mai convenabil decât să iei un borcan de la magazinul alimentar, dar aroma și calitatea nu se pot compara cu maioneza făcută în casă.
Maioneza este considerată un condiment prea complicat pentru a fi preparat acasă, însă teama este în mare parte nejustificată. Aceasta încorporează doar câteva ingrediente:
Toate aceste ingrediente trebuie să fie bătute într-un amestec cremos. Tehnica poate fi puțin descurajantă la început, dar odată ce reușiți și gustați primul lot de maioneză făcută în casă, veți fi cuplat pe viață.
Pentru a deveni un expert în maioneză, ar trebui să înveți despre cele mai frecvente greșeli atunci când încerci să o faci acasă. Acest lucru va împiedica să repeți greșelile din trecut.
Odată ce stăpânești tehnica, probabil că nu vei mai apela niciodată la acea versiune în borcan, din magazine. Printre greșelile frecvente este și când trebuie să adaugi, de fapt, muștarul în maioneză.
Gospodinele experte și că, de fapt, muștarul este al doilea în lista ingredientelor care se adaugă pentru a face maioneza, primul fiind ouăle, dar nu oricum, ci ouă la temperatura camerei.
După cum bine se știe, muștarul este inclus în majoritatea rețetelor de maioneză. Deși mulți cred că este folosit în principal pentru a da aromă, muștarul, ca și gălbenușurile de ou în maioneză, este un emulsifiant excelent.
Datorită compoziției sale, muștarul poate, de asemenea, să acopere mici particule de ulei, permițându-le să se amestece cu alte ingrediente și împiedicându-le să se unească din nou. Aceasta înseamnă că muștarul este o componentă suplimentară care va menține maioneza fermă și cremoasă.
După maioneză se adaugă suc de lămâie sau oțet, sare, condimente și într-un final uleiul, dar nu cel de măsline, considerat superior altor uleiuri de gătit, dar ar fi o greșeală să îl folosiți la prepararea maionezei de casă.