Dacă vrei să te bucuri de o aromă deosebită, dar de un preparat mai ușor de digerat, nu mai pune ou în maioneză. Află, din rândurile de mai jos, o variantă inedită a rețetei. Acesta este trucul folosit de bucătari și care o transformă într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Pare aproape imposibil să ne imaginăm o variantă de maioneză fără ouă, însă vei fi uimit de rezultat, dacă încerci rețeta din rândurile de mai jos. Este gustoasă, cremoasă și foarte simplu de preparat. În doar 30 de minute, vei putea pune pe masă pentru familie și musafiri un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Așadar, dacă vrei să te bucuri de o variantă inedită a unui preparat clasic, nu mai pune ou în maioneză. Acest ingredient poate fi înlocuit cu brio cu țelină și usturoi.
Dacă vrei să faci maioneză fără ouă – ideală pentru perioadele de post sau pentru persoanele care nu consumă produse de origine animală – vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune maioneză în salata de vinete. Cu ce să o înlocuiești. Ingredientul care îi dă savoare
Primul pas este pregătirea țelinei. Aceasta se curăță, se spală bine sub jet de apă rece, se toacă cuburi. Acestea se pun la fiert în apă cu sare. Între timp, se curăță usturoiul și se pisează, așa cum se procedează pentru mujdei.
Cuburile de țelină se lasă la scurs și se pun într-un bol, cu usturoiul pisat. Se adaugă muștarul și se amestecă până se obține o pastă omogenă. În timp ce amesteci, adaugă, treptat, uleiul – cantitatea diferă, în funcție de preferințe. Pentru un plus de aromă, poți pune în compoziție puțin piper alb măcinat.
Te-ar putea interesa și: Cum să faci maioneză din pufuleți, de fapt. Rețeta rapidă de post