20 sept. 2023 | 19:39

Ce se întâmplă dacă adaugi o felie de lămâie în borcanul cu muștar. Trucul genial pe care nu l-ai știut până acum

Diverse
Ce se întâmplă dacă adaugi o felie de lămâie în borcanul cu muștar. Trucul genial pe care nu l-ai știut până acum

Muștarul se numără printre cele mai îndrăgite sosuri de către români. De regulă, românii preferă să-l consume alături de mici. Însă, foarte mulți se întreabă ce pot face face pentru a-l păstra intact pentru mai mult timp. Din fericire, există un truc prin care putem preveni alterarea produsului. Vei avea nevoie de o felie de lămâie.

De ce pun bucătarii o felie de lămâie în borcanul de muștar?

Bucătarii susțin că există mai multe trucuri care pot ajuta la menținerea muștarului proaspăt timp de mai multe luni. Unul dintre cele mai cunoscute trucuri constă în așezarea unei felii de lămâie în borcanul cu muștar. În acest fel, ne vom putea bucura de muștar pentru mai mult timp.

Experții vin și cu o explicație și susțin că aciditatea din lămâi contribuie la alterarea lui și îl ajută să își mențină gustul original și culoarea puternică. De asemenea, lămâia va ajuta și la prevenirea uscării și întărârii muștarului.

Citește și: Lidl, Kaufland şi alţii îl vând ca ‘aurul din borcan’. Ce conţine şi ce poveste are celebrul muştar de Tecuci

Alte trucuri utile

Acesta nu este singurul truc la care apelează bucătarii. O parte dintre aceștia pun puțin oțet și o linguriță de zahăr în muștarul uscat. În acest fel, produsul poate fi refolosit.

După ce pui ingredientele menționate mai sus, strânge capacul și agită recipientul până observi că muștarul s-a subțiat. În așa fel, nu vei mai fi nevoit să dai o fugă până la supermarket.

De asemenea, pentru un gust mai bun puteți adăuga în muștar miere, fulgi de chili, piper proaspăt măcinat, boia afumată dulce și o crenguță de rozmarin sau cimbru uscat. După 30 de minute, este indicat să scoateți rozmarinul și cimbrul uscat din borcan. Apelând la ajutorul acestor trucuri, te vei putea bucura de muștar timp de mai mult timp.

Citește și: Ce conține muștarul din magazinele Lidl și Kaufland. Mare atenție când îl consumi

Din ce este făcut muștarul?

Pe rafturile magazinelor se pot găsi o mulțime de sortimente  de muștar. Acesta poate fi fie dulce, picant, cu boabe sau fără boabe. De regulă, muștarul se obține din boabele de muștar măcinate și combinate cu o mulțime de alte ingrediente. Un lucru interesant este și faptul că muștarul a fost descoperit în urmă cu cinci mii de ani în India. De atunci, acesta este consumat de oamenii din întreaga lume.

Citește și: A pus oțet și zahăr în borcanul cu muștar și a descoperit un truc genial. Sigur nu l-ai încercat

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Testul auto la care au picat și șoferii experimentați: care este ordinea de trecere în intersecție?
Click.ro
VIDEO. S-au înecat sub ochii rudelor: Scene de haos în Congo după ce un feribot supraîncărcat s-a scufundat
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
O serie de medicamente, pe lista neagră a UE. Ce va dispărea din farmacii în curând
EVZ.ro
Cine este Loredana Salanță, câștigătoarea Miss Universe România 2024. Este mămică și a mai reprezentat țara noastră și la alte concursuri de frumusețe
Spynews
Decizia ISTORICĂ luată de Putin. A dat ordinul cel mare. Rusia porneşte atacul
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
Mediaflux
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro