08 mart. 2024 | 13:30

Nu mai pune maioneză în salata de vinete! Mihaela Bilic a spus secretul unui preparat delicios

Diverse
Nu mai pune maioneză în salata de vinete! Mihaela Bilic a spus secretul unui preparat delicios
Nu mai pune maioneză în salata de vinete! Mihaela Bilic a spus secretul unui preparat delicios

Salata de vinete este unul dintre cele mai apreciate preparate, pe care mulți îl iubesc. Există, însă, și persoane care îl evită, pentru că are multe calorii. Mihaela Bilic a dezvăluit un secret care ne va scăpa de această grijă și ne va ajuta să ne bucurăm de acest deliciu, fără a mai consuma maioneză.

Cum faci salată de vinete fără maioneză

Cum să prepari o salată de vinete delicioasă și sănătoasă, fără prea multe grăsimi? Mihaela Bilic, celebrul medic nutriționist, a dezvăluit secretul în spatele acestei rețete simple, care te va încânta cu siguranță papilele gustative.

Salata de vinete este un fel de mâncare tradițional românesc, adorat mai ales în timpul verii, când vinetele proaspete sunt la îndemână. Cu toate acestea, adăugarea unei cantități excesive de maioneză poate ridica unele semne de întrebare în privința conținutului său caloric.

Cu toate acestea, Mihaela Bilic vine cu soluția perfectă pentru a transforma această salată într-o variantă mai sănătoasă și mai ușoară. Secretul acestei salate delicioase constă în a pune cantitatea corectă de ulei și în a amesteca ingredientele în mod corespunzător. Așadar, iată pașii pe care îi trebuie urmați pentru a prepara o salată de vinete savuroasă și dietetică:

În primul rând, vinetele sunt coapte și apoi lăsate la scurs, pentru a elimina excesul de lichid. După ce s-au scurs bine, vinetele sunt tocate și puse într-un castron adânc. Urmează un pas esențial: frecarea vinetelor timp de 5-10 minute. Acest proces nu doar că contribuie la amestecarea uniformă a ingredientelor, dar și ajută la eliberarea unui pic de umiditate și aromă.

Apoi, se adaugă o cantitate mică de ulei în vinetele frecate. Aici este cheia: cantitatea de ulei trebuie să fie redusă, iar frecarea continuă va ajuta la transformarea acestuia într-o textură fină și mătăsoasă, fără să fie nevoie de o cantitate excesivă de grăsime.

Rezultatul? O salată de vinete spumoasă, pufoasă și aerată, cu un conținut redus de ulei, dar plină de gust și savoare. Acestă variantă îți va permite să te bucuri de gustul autentic al vinetelor, fără a adăuga cantități excesive de grăsime.

“Coaceți vinetele în flacără, lăsați-le la scurs, ca să iasă din ele zeama aceea iute. Apoi tocați-le, puneți-le într-un castron adânc.

Cu un linguroi pe măsură, frecați-le cinci până la zece minute.Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei. Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm.

Atunci, în final, nu veți avea o salată de vinete, ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine. Încercați, dacă nu mă credeți”, a detaliat Mihaela Bilic

Cu ce înlocuim maioneza din salata de vinete

Salata de vinete coapte reprezintă una dintre cele mai îndrăgite preparate în bucătăria românească, iar procesul său de preparare este relativ simplu și rapid. Cu toate acestea, varianta tradițională a acestei salate, care implică adăugarea de maioneză, poate ridica unele îngrijorări în ceea ce privește conținutul său caloric și nivelul de grăsimi.

Cu toate acestea, specialiștii în bucătărie vin cu o alternativă mult mai sănătoasă și gustoasă pentru această rețetă iubită: înlocuirea maionezei cu pasta de susan. Acest ingredient nu doar că adaugă un gust unic și special salatei tale de vinete, dar îi conferă și o textură cremoasă și densă, care îți va încânta papilele gustative.

Pe lângă beneficiile sale în ceea ce privește gustul și textura, pasta de susan este și extrem de sănătoasă. Bogată în grăsimi sănătoase și fibre, aceasta oferă o senzație rapidă de sațietate și poate ajuta la menținerea sub control a greutății corporale. Rețeta de vinete cu pasta de susan este adesea întâlnită în bucătăriile din Turcia, fiind inspirată din rețeta clasică de Baba Ghanoush.

Pentru a te încuraja să încerci această variantă minunată, iată rețeta clasică de salată de vinete coapte:

  1. Coace vinetele întregi în cuptor sau pe grătar până când coaja este complet carbonizată și pulpa devine moale. După ce se răcesc, înlătură coaja și semințele și pasează pulpa cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender.
  2. Adaugă pasta de susan, câteva linguri de ulei de măsline extravirgin, suc de lămâie proaspăt stors, usturoi pisat și sare după gust. Amestecă bine până obții o consistență omogenă și cremoasă.
  3. Poți adăuga și condimente precum coriandru proaspăt tocat sau fulgi de ardei iute pentru a-i da salatei un plus de aromă și gust.
  4. Servește salata de vinete coapte cu pasta de susan alături de pâine proaspătă, legume crude sau ca garnitură pentru alte preparate.
Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Capital.ro
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare. Ar putea ieși mai devreme la pensie cu până la 3 ani și jumătate
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro