Când se vor redeschide școlile, de fapt. Florin Cîțu a făcut anunțul chiar azi

Când se vor redeschide școlile, de fapt. Florin Cîțu a făcut anunțul chiar azi
Anunţul zilei de la Florin Cîțu: Când se redeschid şcolile în România

După luni întregi în care au învăţat online, elevii din România se întreabă când se vor redeschide școlile, de fapt. Florin Cîțu a făcut anunțul mult aşteptat de părinţi chiar azi.

Când se redeschid şcolile

Dacă iniţial se vorbea despre întoarcerea elevilor în sălile de clasă pe 11 ianuarie, în urma unei analize epidemiologice, autorităţile au decis să amâne data. Din fericire pentru copii, dar şi pentru părinţi, Florin Cîțu a anunţat când se vor redeschide școlile, de fapt, în România.

După o discuţie cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Bârnă, premierul a declarat că şcolile vor fi redeschise pe 8 februarie. Bineînţeles, asta se va întâmpla doar dacă numărul infectărilor cu SARS-COV-2 va continua să scadă.

“Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor şi cu domnul Dan Bârna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Am spus acest lucru şi anul trecut. Din punctul meu de vedere, dacă nu ar fi problema de sănătate, aş vrea să fie redeschise. Avem această condiţionare de pandemie.

Personal, eu cred că trebuie să facem totul să putem să redeschidem şcoala cât mai devreme. De aceea, este important ca pe lângă campania de vaccinare să avem şi această campanie de reducere a efectelor pandemiei. Să menţinem ritmul. Până acum am văzut că a scăzut numărul. Am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, municipii.

Dacă păstrăm această tendinţă, putem să redeschidem şcolile pe 8 februarie”, a afirmat Florin Cîţu, conform Adevărul.ro.

Ce elevi se vor întoarce prima oară la şcoală

Un lucru important precizat de Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, este faptul că învăţământul ar trebui reluat, în prima fază, doar de către cei care merg la grădiniţă, clasele primare şi terminale (a VIII-a şi a XII-a). Şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că îşi doreşte că semestrul al doilea să se deruleze în maniera clasică, chiar dacă Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru continuarea învăţământului online până în 8 februarie.

Decizia luată de autorităţi cu privire la redeschiderea şcolilor în România va fi anunțată după jumătatea lunii ianuarie. Pentru moment, elevii vor reîncepe cursurile online pe 11 ianuarie, iar pe 30 intră în vacanţa intersemestrială, care durează o săptămână, până pe 8 februarie.

“În primul rând, trebuie să avem în vedere evoluția epidemiologică în urma vacanței de iarnă, pe care am văzut-o cu toții cum s-a derulat. Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie. Vom vedea care este rata de infectare, un lucru extrem de important.

Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare. În acest sens, am transmis către toate inspectoratele școlare județene rugămintea de a raporta o situație la nivelul fiecărei unități de învățământ. Am transmis aceeași solicitare către toate universitățile din România”, a spus Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI