Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor. Când ar putea reveni elevii în bănci

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor. Când ar putea reveni elevii în bănci
Sorin Cîmpeanu, anunț despre redeschiderea școlii

Redeschiderea școlilor este un subiect de interes pentru milioane de români, toți așteptând cu sufletul la gură deciziile autorităților în acest sens. Din păcate, din cauza pandemiei de COVID-19 toți elevii au avut de suferit, iar conceptul de școală și educație creează confuzie în rândul acestora. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în cursul serii de luni că niciun scenariu nu este exclus, având în vedere că începând de săptămâna viitoare, toate cursurile școlare ar trebui să înceapă.

Ce factori de risc vor fi luați în calcul pentru deschiderea școlilor

Pandemia de COVID-19 a pus stăpânire pe mai multe județe din țară, astfel că mai multe localități se află încă în carantină. Perioada sărbătorilor de iarnă a făcut ca multă lume să lase garda jos, revăzându-se cu un număr mai mare de persoane și făcând abstracție de recomandările autorităților.

De aceea, oficialii din Sănătate se așteaptă ca numărul cazurilor de îmbolnăviri să crească, în timp ce anchetele epidemiologice vor suferi schimbări majore.

De aceea, ministrul Educației a declarat ieri seară că scoala se poate deschide sub mai multe scenarii, însă deciziile finale vor fi luate după o analiză atentă a situației epidemiologice.

„Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu.

Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a subliniat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

El a mai precizat că este nevoie de o analiză atentă asupra anumitor criterii, printre care, modul în care se desfășoară campania de vaccinare, situația elevilor care au sau nu acces la școala online, cât și la evoluția cazurilor după perioada sărbătorilor.

Când va fi anunțată decizia deschiderii școlilor

Potrivit ministrului Educației, decizia finală legată de modalitatea în care se vor deschidere fizic școlile va fi anunțată după data de 15 ianuarie. De asemenea, acesta a declarat că în zonele cu o rată de incidență scăzută există șanse mai mari pentru deschiderea fizică a instituțiilor de învățământ.

Acesta a reamintit că data de 11 ianuarie a fost stabilită cu câteva luni înainte și că pe această dată nu va exista deschiderea fizică a niciunei școli.

Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu a declarat că dorește ca elevii să revină cât mai repede în bănci, iar o posibilă dată vehiculată ar fi cea de 8 februarie, atunci când ar începe semestrul al doilea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI