Klaus Iohannis, greșeală colosală privind redeschiderea școlii. În ce condiții vor începe, de fapt, copiii cursurile: „Am greșit calculele”

Președintele României a revenit cu scuzele de rigoare după informațiile transmise greșit miercuri, în cadrul conferinței de presă susținută la Palatul Cotroceni. Potrivit lui Klaus Iohannis, în declarațiile sale a apărut o eroare la formula de calcul care stă la baza stabilirii cleor trei scenarii de redeschidere a școlilor.

Care sunt, de fapt, cele trei scenarii care stau la baza deschiderii noului an școlar

Klaus Iohannis și-a cerute scuze în mod oficial pentru o informație eronată, prezentată în discursul său care privere la deschiderea școlii începând cu 14 septembrie. Acesta a transmis o formulă de calcul greșită, ceea ce schimbă tot contextul în care s-ar fi aplicat cele trei scenarii.

În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, a anunțat Administrația Prezidențială.

În conferința de presă de miercuri, președintele a făcut precizări vizavi de „media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile”, informație greșită, fiind vorba despre media zilnică din localitatea în care se află școala, și nu din toată România.

Astfel, în comunicatul transmis se revine asupra corecturii declarației președintelui, adăugând scuzele de rigoare.

„Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala.
Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății. Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, precizează Administrația Prezidențială, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI