Anul școlar 2020-2021. Anunțul privind redeschiderea școlilor. Ce a decis Raluca Turcan

Anul școlar 2020-2021. Anunțul privind redeschiderea școlilor. Ce a decis Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că a format un grup de lucru interministerial la guvern, pentru a discuta despre redeschiderea școlilor și a universităților în siguranță din septembrie. Regulile vor fi discutate cu ministrul Educației și ministrul Sănătății, având în vedere contextul din sănătate și evoluția cazurilor de coronavirus.

Raluca Turcan, anunț privind redeschiderea școlilor

Raluca Turcan anunță că a format un grup de lucru interministerial pentru a pregăti școlile și universitățile în vederea începerii activităților educaționale din toamnă. Împreună cu mai multe ministere și instituții ale statului se va lucra la un plan de redeschidere predictibil și care să ofere răspunsuri la posibilele scenarii de evoluție a virusului COVID-19. Regulile vor fi discutate cu ministrul Educației, Monica Anisie, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, iar în următoarele două săptămâni urmează alte întâlniri de lucru.

„Avem susținerea președintelui comisiei de învățământ din Camera Deputaților, dl. Sorin Câmpeanu și sprijinul ministerului justiției pentru a pregăti și cadrul legislativ necesar, astfel încât, să avem legi stabile, predictibile, în avantajul sistemului educațional ca întreg. Alături de aparatul de lucru din Guvern și ministere, vom demara în următoarele două săptămâni alte trei întâlniri de lucru cu:

(1) asociații ale comunităților locale;
(2) societatea civilă;
(3) experții din cadrul ministerelor implicate.

E nevoie de o evaluare foarte clară a situației din fiecare școală și, împreună, să găsim cele mai bune soluții pentru fiecare comunitate educațională. Vom fi într-un dialog constant cu toți actorii din sistem pentru a susține dreptul copiilor la o educație de calitate”, a scris Turcan, joi, pe pagina sa de Facebook.

Recomandările INSP au bulversat profesorii

Mersul zilnic la școală și orele de 60 de minute ar putea fi istorie din toamnă, dacă pandemia de COVID-19 nu se va încheia. Institutului pentru Sănătate Publică (INSP) a creionat mai multe recomandări pe care intituțiile de învățământ ar putea să le pună în practică din septembrie. Ideile au creat confuzie în rândul cadrelor didactice și a elevilor. Profesorii susțin că pentru a putea fi puse în practică, aceste măsuri ar trebui corelate cu un set de reguli emise și de specialiști.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI