20 mart. 2024 | 16:33

Când se scot mușcatele afară. Detaliul care le face să nu mai înflorească

Diverse
Când se scot mușcatele afară. Detaliul care le face să nu mai înflorească
Când se scot mușcatele afară. Detaliul care le face să nu mai înflorească

Mușcatele sunt unele dintre cele mai apreciate plante, care se găsesc în multe dintre locuințele iubitorilor de flori. Puțini știu, însă, cum să le îngrijească în mod corect. Când se scot afară, la aer, de fapt, și de ce ajung să nu mai înflorească.

Mușcatele, printre cele mai populare plante

Mușcatele sunt cele mai frumoase plante de sezon, apreciate de o mulțime de oameni. Florile lor sunt colorate și dau casei tale un aspect special, însă se ofilesc foarte repede dacă nu sunt îngrijite așa cum trebuie.

Mușcatele au fost popularizare în Europa de către comercianții olandezi care le-au adus din Africa de Sud la începutul secolului al XVIII-lea. Deoarece aceste plante noi semănau cu mușcatele sălbatice, care cresc deja în Europa, botaniștii le-au grupat din greșeală împreună în același gen.

Astăzi, mușcatele pot fi găsite peste tot, atât în interior, cât și în exterior și sunt potrivite pentru a face un balcon sau o terasă mai frumoase sau pentru a da culoare unei grădini. Sunt printre cele mai populare plante decorative, datorită culorilor lor vibrante și vesele.

Mușcata poate avea parfum de mentă, pin, scorțișoară, lămâie, ananas sau portocală și mărimi diferite, de la 30 la 100 de centimetri înălțime, cu flori și frunze cu forme diferite, mai intens sau mai slab colorate.

Deși sunt foarte populare, sunt destul de greu de îngrijit. Necesită o atenție deosebită, mai ales pentru că se pot ofili foarte repede dacă nu sunt tratate corespunzător.

Când se scot mușcatele la aer

După o perioadă, mulți au tendința de a scoate plantele la aer, însă fac o mare greșeală atunci când iau această decizie. Mușcatele nu trebuie scoase brusc afară, deoarece trebuie să le dai puțin timp să se aclimatizeze și să se pregătească pentru vânt sau pentru un soare puternic.

De exemplu, frunzele lor pot fi arse dacă sunt expuse brusc la soare și cu greu mai pot fi salvate. În timpul procesului de scoatere a mușcatelor, este recomandat să îndepărtați o treime din solul din ghiveci și să tăiați rădăcinile vechi cu o foarfecă. Tăiați ramurile până la dimensiunea noilor rădăcini și pregătiți-le pentru un nou stil de viață.

Când temperatura depășește 10°C, pot fi mutate pe balcon sau în curte. Când faci mutarea, ai grijă să cureți plantele de frunze îngălbenite și uscate pentru a vedea dacă sunt afectate de dăunători sau boli și să te asiguri că nu au nicio problemă.

Dacă nu ai plantat deja mușcata la începutul primăverii, acum este momentul potrivit pentru a o replanta. Acest lucru se datorează faptului că cerințele plantei se schimbă în funcție de schimbările meteorologice, pentru că nu este foarte rezistentă, mai ales dacă trecerea se face brusc.

Deci, poți ieși în aer liber cu mușcatele tale în siguranță începând cu jumătatea lunii martie. Dacă vremea este, însă, foarte rea, mai poți aștepta chiar până în aprilie.

Cum să îngrijești mușcatele

Dacă plantați mușcatele în pământ, adăugați un mulci pentru a acoperi solul în zona rădăcinilor. De asemenea, lăsați solul să se usuce într-o oarecare măsură, abia apoi hidratați planta bine.

Puteți face proba cu degetul; dacă este uscat la un centimetru adâncime, atunci este timpul să îi mai puneți puțină apă. Nu udați de la o înălțime mare și nu stropiți frunzele, pentru că acestea se ard foarte repede și pot fi distruse.

În timpul lunilor în care mușcatele cresc, fertilizați la fiecare 2 săptămâni sau chiar și mai devreme, mai ales dacă nu se dezvoltă cum trebuie. Utilizați un îngrășământ solubil în apă, nu prea puternic. Nu fertilizați iarna, când planta ar trebui să stagneze, pentru că o puteți distruge foarte ușor.

Dacă vreți să vă bucurați de plantă chiar și iarna, udați mult mai puțin, dar nu lăsați rădăcinile să se usuce complet. Mușcatele se descurcă cel mai bine atunci când li se oferă o perioadă de repaus prin lunile de iarnă, timp în care folosesc mai puțină apă și nu cresc mult.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Mesaj în română postat de Ursula von der Leyen: „România și Bulgaria aparțin pe deplin spațiului Schengen”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Amendă pentru Raiffeisen. Clienții s-au trezit fără bani sau cu credite și conturi nesolicitate
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Taxă pentru românii care stau la bloc. O plăteşte toată lumea: Este o aberație colosală!
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
A MURIT DUMNEZEU! ERA mâna dreaptă a lui CEAUȘESCU
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro